Napravite koktel „Penicilin“, na koji niko nije alergičan ni imun

05.03.2021 | 18:19 >> 14:25

Autor: Z. A.

Okrepiće vas i razveseliti

Copyright Pexels

Koktel popularno nazvan „Penicilin“ kreirao je Sem Ros sredinom dvehiljaditih, kada je radio u poznatom baru „Milk & Honey“ u Njujorku. Danas se on služi širom sveta, dokazujući time svoj status kao jednog od najboljih.

Dobitna kombinacija u ovom slučaju jeste viski pomešan sa svežim limunom i (domaćim) sirupom od meda i đumbira. On je sladak, ukusan i pitak, a po želji u njega možete doliti i kašičicu dimljenog škotskog viskija koji se dodaje na vrh pića kao dopuna ukusa, ali i za bolji vizuelni utisak.

Sastojci za domaći sirup od đumbira i meda

  • 10–15 cm oguljenog đumbira
  • 1 čaša vode
  • 1 čaša meda

Priprema sirupa

* Pripremite srednje veliki lonac za kuvanje. U njega stavite čašu vode, čašu meda i 10-15 centimetara oguljenog i tanko narezanog đumbira.

* Uključite ringlu i sačekajte da tečnost provri uz lagano mešanje. Nakon toga smanjite vatru i kuvajte još oko pet minuta.

* Kad se ohladi, stavite dobijenu tečnost u frižider preko noći da sirup odstoji. Drugi dan procedite sirup kroz gazu.

Copyright Pixabay

Sastojci za koktel

  • 50 ml škotskog viskija
  • 25 ml soka od limuna
  • 25 ml (domaćeg) sirupa od đumbira i meda
  • 1 kašika dimljenog single malt škotskog viskija, po želji

Priprema

* Sve sastojke ulijte u šejker za koktele ili u termos

* Dodajte pet kocaka leda i poklopite posudu

* Promućkajte najmanje 10 sekundi

* Dobijeni koktel izlijte u čašu i po želji dodajte još nekoliko kockica leda.

Živeli!

Copyright Pexels

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: miss7.24sata.hr