I ovo većina radi pogrešno: Znate li kako se koristi slanik?

11.03.2021 | 13:45 >> 13:48

Autor: Z. A.

Korišćenje slanika ili bibernika ne deluje baš komplikovano, ali jedna žena je na TikToku pokazala da nije tako

Copyright Pexels

Čini se kako ovih dana na TikToku postoje trikove za sve – pa i za one najbanalnije stvari, posebno za njih, za koje mislimo da smo ih odavno savladali i uopće ne deluju komplikovano. Baš zato je iznenađujuće videti video u kojem nam neko objašnjava da to zapravo radimo pogrešno.

Korisnica TikToka po imenu Cody najnovija je u nizu koja je na toj društvenoj platformi objavila video s natpisom: „Koliko ste imali godina kad ste otkrili ispravan način kako se sipaju so i biber.“

Iako neki video-zapisi nude originalna rešenja, a drugi samo komplikuju stvari, njen video je postao pravi hit iz dobrih razloga, tvrde korisnici pomenute mreže.

Odgovarajuće staklen posude za so i biber koje se nalaze na stolovima u restoranu, a često ih i kod kuće držimo na stolu za dodatno začinjavanje jela, na sebi imaju tzv. grebene na staklenom dnu.

Copyright Printscreen: @cody.93

Cody je stoga objavila video u kojem radnica restorana objašnjava da taj greben ima svoju funkciju, prenosi „Mirror“.

Radnica drži bibernik naopako, prelazeći grebenima po dnu druge staklene posude, kao što se vidi u snimku.
Zbog vibracija se biber sipa u glatkom, konzistentnom mlazu.

Zatim pokazuje kako ga trese većina nas, pre nego što se vrati na vlastitu metodu kako bi pokazala da je znatno efikasnija.

@cody.93

How old were you when you learned the proper way to use a salt and pepper shaker? #chef #crazy #learnontiktok #lifehacks #fyp #foryou #foryoupage

♬ original sound – Cody

Cody objašnjava da su grebeni dizajnirani za borbu protiv kondenzacije i za zaustavljanje slanika i bibernika koji lako klize po stolu, ali i da je druga upotreba dodatni bonus. Bizarni, ali korisni trik pregledan je gotovo milion puta. Gledaoci su bili frustrirani i pitali se jesu li išta ispravno koristili pre nego što se TikTok pojavio.

Jedan korisnik je rekao: – Zašto dizajniraju te stvari, ali nikada nam ne govore kako da ih koristimo?

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam