Karamelizovani luk daje posebnu aromu jelima, a ovako ga spremaju čuveni šefovi

16.04.2021 | 12:50 >> 08:32

Autor: Z. A.

Na jednu stvar morate da obratite posebnu pažnju

Copyright Pixabay

Karamelizovani luk mnogim jelima daje posebnu aromu, ali kuvari savetuju da, ako se odlučite na taj korak u pripremi nekog jela, sve radite bez žurbe jer za postizanje savršenog ukusa i teksture treba vremena.

Dakle, najvažnije je da sve radite polako, bez žurbe i tenzije.

Prvo uzmite dve kašike maslinovog ulja, zagrejte ga u dubokom tiganju i na laganoj vatri. Dodajte tri velika crna luka, najbolje crveni ili beli crni luk, i prstohvat soli.

Kuvajte lagano 30, 40 minuta – sve dok skroz ne omekša i ne poprimi zlatnosmeđu boju.

Uz povremeno mešanje, dodajte dve kašike smeđeg šećera i jednu ili dve kašike balzamiiko sirćeta te nastavite da kuvate još pet minuta dok sirće ne ispari, savetuje BBC Good Food.

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam