Recept dana: Panceroti iz rerne za kraljevski doručak ili carsku večeru
13.05.2021 | 06:08 >> 21:16
Uz šolju jogurta, naravno
Vrsta tradicionalnog italijanskog jela ili, bolje reći, vrsta popularne brze hrane u Italiji su panceroti (panzerotti), a potiču iz regije Pulja.
Tačnije, to je vrsta ulične ili brze hrane od testa, a po obliku i po načinu pripreme podseća na kalcone, a ono što je karakteristično za pancerote je to što se prže u ulju.
Mogućnosti za punjenje pancerota su neograničene, a najbolje je da krenete od namirnica koje volite.
Sastojci:
- 200 g sira
- 3 jajeta
- 200 g suhomesnatog
- susam, so, kim
- 1 kašika šećera
- 30 g kvasca
- 150 ml jogurta
- 150 ml mleka
- kečap, ulje..
Priprema:
1. Kvasac potopite u mleko, dodajte šećer, pa kad se istopi kvasac, dodajte dva jajeta mleko i jogurt, zatim brašno, malo soli i pola šoljice ulja.
2. Zamesite srednje tvrdo teso i pustite da naraste, pa ga razvijte na oko 0,5 cm debljine, secite čašom ili modlicom okrugle pancerote.
3. Umutite belance, dodajte sir, sitno seckano suhomesnato i sve lepo izmešajte.
4. Svaku pancerote premažite kečapom i stavljajte po kašičicu nadeva. Presavijte je, poklopite nadev i krajeve pritisnite viljuškom.
5. Svaku pancerotu premažite žumancetom u koje ste dodali nekoliko kapi ulja. Pospite susamom, krupnom solju i kimom. Ostavite da narastu 15 minuta, pa pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Bon appetit!
možda će vas i ovo zanimati