Kako se ranije toga nisam setio!!! Genijalan a prost trik da odvojite belance od žumanceta (VIDEO)

14.05.2021 | 12:50 >> 13:41

Autor: Z. A.

Treba vam samo jedna stvar koju sigurno imate kod kuće

Copyright Pexels

Kada je Australijanka postavila trik kako da na jednostavan način odvojite belance od žumanceta, oduševila je brojne korisnike društvenih mreža, a mnogi su priznali kako se sami nikada ne bi setili ovog načina.

Jaja se moraju odvojiti za mnoge kolače i poslastice, ali i za slana jela. Iako većina ljudi to radi tako što razbije jaje, pa žumance prebacuje iz ljuske u ljusku dok se belance ne odvoji u drugu posudu, postoji mnogo lakši način.

Karolina Makoli iz Perta, Australija, na društvenim mrežama otkrila je svoj trik za odvajanje belanaca i žumanaca, a sve što je potrebno jeste plastična kašika s rupama, piše „Daily Mail“.

Da biste isprobali trik, Karolina je rekla da sve što treba da imate jesu dve činije i kašika s prorezima, a zatim da razbijete jedno jaje na kašiku. Belance će tako lako proći kroz proreze u posudu, a žumance će ostati na vrhu kašike. Zatim žumance samo prebacite u novu posudu i po potrebi ponovite postupak.

Njen trik oduševio je brojne korisnike društvenih mreža, a mnogi su priznali kako se sami nikada ne bi setili ovog načina. „Ovo je genijalno, tako pametno“, samo je jedan od mnogobrojnih pozitivnih komentara.

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam