Recept dana: Najbolje posne rafaelo kuglice
16.12.2020 | 07:08 >> 00:07
Slatko sferično zadovoljstvo
Rafaelo ili raffaello sferična je poslastica od kokosa i belog badema koju je italijanski proizvođač „Ferrero“ predstavio tržištu 1990. godine. Kuglica sadrži loptastu krckavu oblandu koja je napunjena belim mlečnim kremom i belim blanširanim bademima, a obložena je slojem kokosa.
Budući da kod nas ima dosta posnih slava, naše domaćice osmislile su postan recept za ove fine kuglice od kokosa. Veoma se jednostavno pravi, a po ukusu ne zaostaje nimalo za svojim mrsnim industrijskim parnjakom.
MOŽETE DA PRIPREMITE I: Recept dana: Kafena torta sa čokoladom, posni desert koji vole i oni koji ne poste
Sastojci:
- 8 kašika gustina
- 200 + 50 g kokosovog brašna
- 1 margarin
- 250 g šećera u prahu
- 100 g lešnika
Priprema
1. U manju šerpu sipajte pola litre vode i ostavite da proključa. Dodatjte osam kašika gustina razmućenog sa malo vode i ostavite smesu da se ohladi.
2. U prohlađenu smesu dodajte 200 g kokosovog brašna i promešajte. Posebno umutite margarin sa 250 g šećera u prahu, pa sve sjedinite.
3. Od pripremljene smese pravite kuglice i u sredinu svake stavite po jedan lešnik. Kuglice uvaljajte u ostatak kokosa.
Bon appetit!