Recept dana: Očaravajući vranjanski uštipci sa topljenim kačkavaljem

22.06.2024 | 07:58

Autor: K. B.

Ako ste fan klasičnih uštipaka, ovi će vam se posebno dopasti

Copyright Profimedia

Za ljubitelje ukusnih domaćih specijaliteta, vranjanski uštipci sa punomasnim kačkavaljem su prava poslastica koja će vas oduševiti. Ovi hrskavi i sočni uštipci savršeni su kao glavno jelo ili kao dodatak uz salatu.

Vreme pripreme:

  • oko 30 minuta

Sastojci:

  • 250 g kuvanog belog mesa, iseckanog na sitne komade
  • 100 g punomasnog kačkavalja, rendanog
  • 2 jajeta
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica soli

Priprema:

1. U posudi, pomešajte iseckano belo meso sa rendanim kačkavaljem.
2. Dodajte so, prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Dobro izmešajte sve sastojke viljuškom dok ne dobijete homogenu smesu.
3. Kašikom vadite smesu uštipaka i formirajte ih na dlanu posutom sa malo prezli. Stavljajte ih na tanjir.
4. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
5. Pržite uštipke u zagrejanom ulju oko 10 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi sa svake strane.
6. Vadite ih iz tiganja i ostavite da se ocede na papirnom ubrusu pre služenja.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam