Recept dana: Piletina u paradajz sosu, brz i ukusan obrok za svaku priliku

29.05.2024 | 07:45

Autor: K. B.

Piletina u paradajz sosu je jedno od onih jela koja se lako pripremaju, a izuzetno je ukusna

Copyright Profimedia

Ova jednostavna, ali bogata kombinacija sastojaka pruža pravu eksploziju ukusa koji će vas osvojiti. Idealno za sve prilike, ovo jelo je omiljeno među svim generacijama i odgovara različitim gastronomskim preferencijama.

Vreme pripreme:

  • Oko 30 minuta

Sastojci:

  • 500 g pilećih grudi
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 250 ml soka od paradajza
  • 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
  • Malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 1 šolja vode

Priprema:

1. Seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi, sve dok ne postane staklast. Dodajte sečen beli luk i pržite još jedan minut.
2. Zatim dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku. Dinstajte dok ne promeni boju, pa sipajte sok od paradajza i vodu.
3. Stavite poklopac i ostavite da se krčka sve dok piletina ne omekša.
4. Dodajte ljutu papričicu i bosiljak. Posolite i pobiberite po ukusu.
5. Krčkajte dok sos ne postane gust.
6. Dekorišite seckanim peršunom.
7. Služite piletinu uz prilog po želji.

Bon appétit!

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam