Dodajte ovaj sastojak u gulaš obavezno: Meso se lako odvaja, a ukus dobija notu savršenstva

04.02.2024 | 15:00

Autor: K. B.

Da biste napravili savršeni gulaš, kuvar Ivica Štruml deli tajnu koja se krije u odabiru mesa i pravilnoj pripremi

Copyright Pixabay

Preporučuje goveđi vrat ili rame kao odlične opcije, ističući važnost mesnatosti i teksture mesa. Prilikom dinstanja luka, naglašava potrebu za postizanjem savršene ravnoteže u gustini, slatkoći i ukusu, izbegavajući da luk postane previše braon ili svetlo. Savetuje da meso seče na veće kocke, ističući da je sočnije kada se ne seče previše sitno.

Važna napomena je da se ne skida mast sa mesa, već samo opne i tetive, jer će se topljenjem dati jelu dodatni ukus. Štruml ističe značaj kvalitetnog vina i preporučuje crno vino koje volite piti uz gulaš. Dodaje da postoje različite varijante gulaša, različite i u zemljama poput Mađarske i Austrije, naglašavajući razlike u aromama i intenzitetu.

Profimedia
 

Sastojci uključuju suncokretovo ulje ili svinjsku mast, goveđi vrat, crni i beli luk, kim, lovorov list, peršun i testeninu. Priprema uključuje prženje mesa u masti, dodavanje seckanog crnog luka, dehidriranje mesa, dodavanje vina i kuvanje do potpunog isparavanja tečnosti, te dodatak ostalih sastojaka za bogat ukus.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam