Gorak krastavac može da vam uništi salatu: Zato treba da ga „pomuzete“, a evo i kako (VIDEO)

13.08.2021 | 12:50 >> 15:00

Autor: Z. A.

Krastavci sadrže kukurbitacin koji ih čini gorkim, ali to se može rešiti jednostavnim trikom

Copyright Pixabay

Jeste li znali da krastavci mogu da se „pomuzu“ kako bi se iz njih izvukla i uklonila gorčina? Da, a uskoro ćete saznati i kako da to učinite.
Naime, gorko „mleko“ krastavaca nije baš za konzumiranje jer je gorko, prenosi Daily Mail.

Korisnica TikToka podelila je video u kojem to radi, a koji je pogledan više od milion puta i skupio je više od 100.000 lajkova. U svom videu objasnila je da je za ovaj trik čula od žene svog brata.

čitajte i ovo

– Ne znam jeste li ikada imali krastavac koji je gorak, jednostavno nema svež ukus? Krastavce treba „pomusti“ – rekla je ona. I zatim je objasnila kako se to radi, a njen trik vrlo je jednostavan. Prvo odrežete jedan kraj krastavca te zatim trljate kraj o kraj krastavca.

@basicallyperkfect

milking a cucumber?#healthheroes #kitchenhacks #cucumber #fyp

♬ original sound – Basically Perkfect

Nakon nekoliko sekundi primetićete da oko ivice krastavca nastaje bela tečnost, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz krastavca. Zatim jednostavno operete krastavac i skinete svu tu tečnost sa njega.

Stručnjaci kažu da krastavci u sebi sadrže kukurbitacin koji uzrokuje gorak ukus na krajevima ploda. Kako biste ga uklonili, jednostavno trljajte dva komada jedan o drugi dok tečnost ne prestane da izlazi. Kukurbitacin takođe sadrže tikvice, dunje i bundeve.

čitajte i ovo

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam