Tajni recept za hrskavu i sočnu pohovanu piletinu kao iz najboljih restorana

03.09.2023 | 14:50

Autor: K. B.

Kao rezultat ovog recepta dobićete piletinu koja je izvana hrskava, a iznutra neodoljivo sočna

Copyright Profimedia

Osim ako niste kuvar sa dugogodišnjim iskustvom, verovatno ste se bar nekoliko puta zapitali kako da pripremite savršeno hrskavu i sočnu piletinu kod kuće. Dobra vest je da postoji poseban način pripreme koji će vas oduševiti, a omiljen je kako među decom tako i među odraslima - reč je o hrskavom pohovanom pilećem mesu.

Sastojci:

  • 1 pileće belo meso
  • Brašno
  • Prezle
  • Jaja
  • Suvi biljni začin
  • Biber
  • Jogurt
Profimedia
 

Priprema:

1. Isecite pileće belo meso na šnicle i začinite ih suvim biljnim začinom i biberom sa obe strane.

2. Potom prelijte meso jogurtom i ostavite ga u frižideru oko 1 sat kako bi upilo arome i postalo još mekše.

3. Izvadite meso iz jogurta i svaku šniclu prvo valjajte u brašno, zatim umućena jaja i na kraju u prezle.

4. Pržite šnicle u dubokom vrelom ulju dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje.

5. Izvadite ih iz ulja i stavite na papirne salvete kako bi se ocedila suvišna mast.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam