Pečeni paradajz (RECEPT)

16.09.2020 | 10:02 >> 15:57

Autor: Katarina Obradović

Ovakav do sada niste probali

Copyright Profimedia

Mnogima je paradajz omiljeno povrće i često ga i rado jedu tokom sezone. Zato vam donosimo jedan recept koji je idealan za bruskete, sendviče, ali i da se jede samostalno. U pitanju je pečeni paradajz.

Potrebni sastojci:

  • 6-10 komada zrelog paradajza
  • 4-6 čena belog luka
  • 1-2 kašike origana
  • 125 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • morska so i sveže samleveni biber po ukusu
  • nekoliko listova svežeg bosiljka za serviranje
Copyright Foto: Profimedia

Način pripreme:

Zagrejati rernu na 150 do 160 stepeni. Oprani i osušeni paradajz iseći po dužini, na tanke komade. Poređajte ih na pleh, a možete i na papir za pečenje.

Beli luk iseckajte sitno, pa stavite u činiju sa origanom, biberom, dodajte maslinovo ulje i so, pa sve dobro izmešajte. Tom smesom premažite svaku stranu paradajza.

Peći oko pola sata i pratiti da ne izgori. Možete ga složiti u teglicu i preliti maslinovim uljem, pa čuvati u frižideru do upotrebe.

Odlično se slaže uz sir, a možete dodati i bosiljak.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam