Recept dana: Čarobnica torta je luksuzan praznični slatkiš sa četiri krema zbog kog se dijeta odlaže za ponedeljak

01.04.2023 | 07:46

Autor: Z. A.

Ova torta budi sve emocije

Copyright Instagram: just.sweet.sladjano/sladjinikolacici

Mnogo je moćnih torti, a ova je, kako joj ime kaže, čarobna. A pritom je i visokaaa.

Torta visokog luksuza.

Znamo da je uveliko uskršnji post, pa možete da pripremite neku posnu tortu.

Crna čokolada, bela čokolada, orasi, puter... sastojci su koji najavljuju vrhunsko poslastičarsko iskustvo u kući.

Recept smo našli kod Slađane iz Zrenjanina, čije kremaste poslastice zovu na prekršaj.

Vreme pripreme:

  • oko 60 minuta + hlađenje/stezanje

Sastojci:

Za biskvit x 3

  • 3 belanceta
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • 4 kašike mlevenih oraha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Za krem

  • 9 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 litar mleka
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 200 g putera

I još

  • 150 ml slatke pavlake
  • 1 kesica šlaga od čokolade
  • 2 kesice šlaga od vanile

Priprema

1. Najpre pripremite obruč prečnika 22 cm što je moguće dublji ili koristite acetatnu foliju u nastavku obruca jer će torta biti prilično visoka. Belanca umutite do srednje gustine pa dodajte postepeno šećer i dobro sve sjedinite. Dalje nastavite ručno dodavati ostale sastojke i sve fino sjedinite, pa rasporedite u obruč koji ste obložili masnim papirom. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Postupak ponovite još dva puta kako bi ste dobili tri nežne korice.

2. Za krem spojte puding sa šećerom i vanil šećerom i dodajte žumanca, pa sve to pomešajte sa hladnim mlekom toliko da se sjedini, a ostatak mleka stavite da proključa.Skinite sa vatre pa umešajte smesu u mleko i vratite na tihu vatru da se dokuva još nekoliko minuta. Krem odmah podelite na dva dela, u prvi dodajte isekanu belu čokoladu, a u drugu crnu čokoladu i dobro promešajte, pa oba krema prekrijte celofanom i ostavite da se potpuno ohlade. Puter podelite na dva dela, pa tako omekšali umešajte u oba krema, znači u svaki po 100 g.

3. Slatku pavlaku umutite do srednje gustine, a posebno umutite zajedno sva tri šlaga.

4. Sledi filovanje. U obruč stavite prvu koricu,preko nje nanesite pola žutog krema, zatim stavite slatku pavlaku. Stavite drugu koricu, preko nje rasporedite polovinu čokoladnog krema,zatim treću koricu, preko nje drugi deo žutog krema i na kraju umućen šlag.Tortu ostavite da prenoći pa sutrudan kad izvadite iz obruča premažite drugim delom čokoladnog krema koji je preostao okolo i ostaće vam da dekorišete odozgo.Ako vam ostanu orasi, zalepite ih za stranice torte, ali nije obavezno.

Bon appetit!

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam