Recept dana: Slana torta sa pohovanom paprikom, ukras vaše praznične trpeze

21.12.2020 | 07:08 >> 17:50

Autor: Katarina Obradović

Sjajno je predjelo, a nama se toliko dopada da nam bez problema bude i glavno jelo

Copyright Printscreen

Slane torte su idealno predjelo svake prave gozbe. Ima ih mnogo vrsta i domaćice ih spremaju na razne načine. Danas je naš izbor pao na ukusnu slanu tortu sa pečenim paprikama.

Jednostavna je za pripremu, a nije isključeno ni da vam ubrzo postane omiljeno glavno jelo i kad nisu praznici.

Sastojci:

  • 1 kg crvenih paprika
  • 4 jaja
  • 300 g sitnog sira
  • 1 kisela pavlaka 20% mm
  • 300 g šunke
  • 100 g kačkavalja – gauda, edamer, po izboru

Način pripreme:

Papriku oprati i ispeći u rerni. Kada se ohladi, oljuštiti i očistiti od semena. Malo je posoliti. Izlupati jaja, pripremiti brašno i ispohovati paprike. Pomešati sir i pavlaku. I onda ređate: red paprike, red sira, red šunke i tako dok ne istrošite materijal. Kada vam ostane poslednji sloj sira, odozgo narendate kačkavalj. Najlepša je kad malo odstoji u frižideru.

Bon appetit!

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam