Recept dana: Posni uštipci - ništa manje ukusni od mrsnih, a za njihovu pripremu vam nisu potrebni ni kvasac, ni prašak za pecivo!

06.03.2023 | 06:59

Autor: Z.A.S.

Idealni za doručak ili večeru

Copyright Freepik

Pravljenje uštipaka uopšte nije težak posao. Iako većina misli da je komplikovan, jer je potrebno zamesiti testo, to uopšte nije tako.

Uštipci mogu da se jedu u slanoj i slatkoj varijanti - u zavisnosti od toga šta više volite. Nije zabranjeno ni da, u toku jednog obroka, pojedete i jedne i druge.

Posni uštipci su izuzetno ukusni i podjednako dobri kao i mrsni, a s obzirom na to da je Uskršnji post u toku, isprobajte ovaj recept. Nisu vam potrebni čak ni kvasac, niti prašak za pecivo.

Vreme pripreme:

  • 10 minuta

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike ulja
  • 220 ml tople vode 
Profimedia
 

Priprema:

Dodajte u brašno šećer, ulje, so i vodu, a zatim zamesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite ga oko pola sata da odstoji.

Uzimajte manje komade testa i oblikujte loptice. Rastanjite svaku oklagijom i ubacite u tiganj u kojem ste zagrejali veću količinu ulja, a zatim ih pržite.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam