Spremite junetinu mekanu i sočnu, evo trika
03.10.2020 | 15:45 >> 16:01
Ima mnogo kulinarskih tajni, a ova je veoma korisna
Kad želite da spremite junetinu, a u kuhinji imate kivi ili ananas, to voće vam istog trena postaje asistent jer običnu junetinu pretvara u mekanu i ukusnu.
Naime, uzmite komad junetine koji želite da spremite, pa ga obložite kriškama kivija i ostavite da odstoji vreme. Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu i ono postaje veoma meko.
PROČITAJTE I: Stari trik zaista deluje: Ovako se pravilno čuva krompir
Ukoliko meso stavljate u marinadu, napravite sve kako ste planirali, pa dodajte kivi otprilike sat-dva pre pripreme. Pripazite da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem kako meso ne bi postalo previše mekano i raspada se tokom pripreme. Sličan efekat na junetinu ima i ananas.
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Med i još 7 namirnica koje se teško kvare
A namirnice koje će takođe omekšati meso su pirinčano vino, kola napici, limun ili sirće.