Recept dana: Svečani novogodišnji hleb iz Bakine vanglice je poput slanog kolača - pun iznenađenja

30.12.2022 | 07:15

Autor: Z. A.

Mirišljav i mekan, hleb koji će biti zvezda praznične trpeze

Copyright Sandra Đuretić Bakina vanglica

Čim se pomena Nova godina, kroz glavu nam prolaze sve delicije koje za praznike moramo da pripremimo. Jedna od njih jeste neki hleb koji će biti bar malo drugačiji od hleba koji cele godine jedemo.

A ovaj hleb je kao kolač - sočan, mirisan... svečan i dobili smo ga od Sandre Đuretić, food blogerke koja nas oduševljava svojim kulinarskim opusom.


Vreme pripreme:

  • oko 30 minuta

Sastojci:

  • 150 ml mleka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 4 jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g na rendanog kačkavalja
  • 1 crni luk ( sitno iseckan)
  • 100 g slanine (sitno sečene)
  • 200 g kulena (sitno seckanog)
  • 100 g maslina (sečenih na kolutiće)
  • 1/2 veze seckanog svežeg peršuna
Sandra Đuretić Bakina vanglica
Svečani novogodišnji hleb


Priprema:

1. Pomešajte u činiji mleko, jaja i maslinovo ulje te dodajte ostale sastojke.

2. Smesu sipajte u uski kalup za hleb sa pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam