Sve vreme pogrešno čistimo kupus: Ovako je pravilno i brže, a ne treba vam čak ni nož (VIDEO)

25.12.2022 | 13:48

Autor: Z.A.S.

"Tik-Tokerka" otkrila fenomenalan trik

Copyright Pexels

Bilo da volite sladak kupus, ili kupus salatu, da biste ga pripremili, što kao jelo, što kao prilog, prvo što morate da uradite jeste da ga očistite.

A njegovo čišćenje je nekada naporno, pogotovo kada treba iseći i izvaditi koren koji je prilično tvrd, pa to nekada teže ide.

Kupus je zdrava namirnica koja se čak koristi i kao lek i to sa razlogom, jer ovo povrće je prilično moćno i pravi je melem za ceo organizam. Ukoliko niste znali, kupus može da pomogne u uklanjanju bola ili otoka.

Takođe je i niskokaloričan, pa je glavni sastojak mnogih salata, a čuvena je i kupus dijeta u koju se mnogi kunu. Još kada bi postojao jednostavniji način da ga očistimo i isečemo, a da ne potrošimo previše vremena.

Jedna "Tik-Tokerka" je otkrila kako da, bez noža, i to za samo nekoliko sekundi, očistimo kupus, ali i zelenu salatu i da uklonimo koren, koji nam često zadaje glavobolju.

- Ovako me naučila moja mama - napisala je "Tik-Tokerka" Suzi u komentaru uz video koji su mnogi pohvalili.

Sve što treba da uradite jeste da celu glavicu kupusa okrenutu korenom nadole, snažno udarite o sto. Zatim, okrenite glavicu i rukama bukvalno iščupajte "srce" koje se već odvojilo od listova.

@ocwarrior19 My momma taught me this one#tipsandtricks #foodtok #foodhacks #lifehacks #lifetips #FindYourEdge #didyouknow #lettuce #letsplay#apifamily #americanidol ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam