Recept dana: Pileći bataci - kožica će vam se lepiti za prste, a meso će biti sočno kao da ste ga poručili u restoranu (VIDEO)

14.11.2022 | 06:48

Autor: Z.A.S.

Uz adekvatan prilog imaćete idealan ručak

Copyright Printscreen/YouTube/KAZAN

Pileći bataci su izuzetno sočno meso, naravno, ukoliko znate da ih pripremite. A iako to uopšte nije teško, mnoge domaćice izbegavaju da ih prže, jer smatraju da će biti previše suvi.

Međutim, ukoliko budete isprobali ovaj recept, videćete da će biti kao da ste ih poručili u restoranu. Kožica će vam se lepiti za prste, a iznutra će biti neverovatno mekani.

Pripremite i neki prilog uz koji volite da ih jedete i dobićete idealan ručak.

Vreme pripreme:

  • 25 minuta

Sastojci:

  • 800 g pilećih bataka
  • 3 čena belog luka
  • đumbir, so, biber
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • ulje, puter
Pixabay
 

Priprema:

Odvojite batake od koristiju i stavite ih u činiju, pa odozgo iseckajte na trake beli luk i đumbir, a zatim dodajte so, biber, šećer i soja sos. Sve dobro promešajte rukama da meso što bolje upije i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim ih pržite na laganoj vatri osam minuta, sa svake strane, pa dodajte 15 grama putera i pržite još pet minuta.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam