Recept dana: Svinjsko pečenje iz rerne - iznutra mekano i sočno, a spolja hrskavo, idealno za porodični ručak ili slavsku trpezu
08.11.2022 | 06:43
Recept je toliko jednostavan da ćete ga stalno primenjivati
Kada želite dobar ručak, ili kada pripremate slavsku ili prazničnu trpezu, svinjsko pečenje je uvek odličan izbor.
Ukusnom, sočnom i hrskavom, retko ko može da odoli, a pored toga što uvek možete da ga poručite, takođe možete da ga napravite i sami kod kuće.
Iako vam se možda čini da ono neće biti ukusno kao kupovno, čim jednom budete isprobali ovaj jednostavan recept, shvatićete da grešite i verujemo da ćete ga češće sami pripremati.
Odvojte malo vremena, jer rezultat koji ćete dobiti vredi svakog uloženog minuta.
Vreme pripreme:
- 90 minuta
Sastojci:
- 2 - 2,5 kg svinjskog mesa sa kožom
- so (sitna i krupna morska)
- voda
Priprema:
Uzmite komad mesa, a zatim kožu zarežite nožem na trake široke oko 1 cm. Posolite meso sa svih strana, osim po strani gde je koža. Meso stavite u tepsiju tako da koža bude okrenuta na dole. Ulijte vodu u tepsiju, tako da meso bude samo 1 cm u vodi i pecite, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pola sata. Zatim meso okrenite tako da koža bude gore i posolite je krupnom morskom solju. Vodu ponovo dolijte za 1 cm. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 90 minuta. S vremena na vreme samo proverite da li ima dovoljno vode i po potrebi je dodajte, a poslednjih 10 minuta proverite da li je kožica hrskava, pa ako nije dovoljno, tepsiju podignite skroz gore do grejača. Izvadite meso iz rerne i poslužite ga.
Bon appetit!
BONUS VIDEO: