Recept dana: Zokini njoki u belom sosu prošaranom pečurkama – za gozbu bez mesa
04.11.2022 | 06:58
Ništa jednostavnije, a ništa lepše
Ovo jelo je toliko jednostavno a toliko ukusno, da ćete ga odmah uvrstiti na svoj nedeljni meni.
Naravno, ovo je recept sa njokama koje ste kupili u marketu, ukoliko pravite svoje - još bolje, a mi vam skidamo kapu jer smatramo da je to super veština.
Ukoliko imate decu, ona će biti oduševljena, a tinejdžeri, koji su non-stop u potrazi za proteinima – biće fascinirani.
Vreme pripreme:
- oko 30 minuta
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 400 g šampinjona
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 500 g njoka (možete i sami da ih napravite)
- so
- biber
- malo maslinovog ulja
- komadić maslaca
- malo rendanog parmezana (po želji)
Priprema:
1. U blago zagrejanom tiganju rastopite komadić maslaca i dodajte malo maslinovog ulja, pa stavite usitnjen crni luk da se prži. Kada luk postane staklast, ubacite listiće šampinjona, koje ste, naravno, prethodno oprali. Poklopite i pržite pet minuta.
2. Dodajte pavlaku za kuvanje, po svom ukusu posolite i poboberite, poklopite i krčkajte još deset minuta.
3. U međuvremenu sipajte u šerpu vode, pa kad provri, ubacite njoke i čekajte da isplivaju na površinu. Tada isključite ringlu.
4. Otklopite tiganj s pečurkama, pa rešetkastom kašikom ubacite njoke, poklopite i krčkajte još pet minuta.
5. Srvirajte ovo fantastično jelo u tanjir i po želji odozgo dodajte parmezan.
Bon appetit!
Bonus video: