Masno mleveno meso može da upropasti kompletno jelo: Iskoristite ovu namirnicu i ručak će biti spasen

26.09.2022 | 12:41

Autor: Z.A.S.

Većina nas u kući uvek ima krompir, a i da ga nemate - lako ćete ga nabaviti

Copyright Pixabay

Mleveno meso je glavni sastojak mnogih jela, a musaka i punjene paprike su samo neka od njih.

Međutim, bez obzira na to da li meso sami meljete kod kuće ili ga kupujete već samleveno, može da se dogodi da ono bude masno, a to može da pokvari ukus celog jela.

Ukoliko ste planirali da napravite pitu, masnoća neće biti problem, međutim, u slučaju da želite ćevape, ćufte ili faširane šnicle, poželjno je da meso bude kvalitetno.

Da ga ne biste bacali iskrostite trik koji preporučuju mnogi kuvari. Potrebna vam je jedna namirnica da bi mleveno meso dobilo bolju teksturu i ukus.

Krompir uglavnom svi uvek imaju kod kuće, a i da ga nemate, jednostavno ćete ga nabaviti. Samo ga izrendajte i dodajte u mleveno meso.

Profimedia
 

Na ovaj način će meso ostati sočno, ali će biti i lakše za oblikovanje i pečenje.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam