Ako želite da spremite najkremastiji pire, onda morate da kuvate krompir na nov način - on garantuje i ukus i teksturu

13.08.2022 | 12:27

Autor: Z. A.

A jedan tajni sastojak je suština trika

Copyright Pexels

Ovih dana društvenim mrežama proširio se video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pirea od krompira.

Autorka videa, Jourdyn Jeaux Parks otkriva kako nije reč o nekoj novoj, izmišljenoj metodi jer ga je ovako pripremala njena baka.

Jourdyn, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla da veruje da ljudi krompir za pire kuvaju samo u vodi.

Evo kako to ona radi:

Prvo uzme krompir, opere ih i ne ljušti već ih samo premaže uljem, u njenom slučaju uljem avokada.
Zatim ih stavi u lonac u koji je prethodno dodala vodu, morsku so i sastojak koji ceo recept čini posebnim - pileći ili goveđi bujon - zavisno od mesa koje će poslužiti uz pire.

Profimedia
 

Bujon će pojačati ukus, a pire će biti mnogo kremastiji, kako tvrdi. Kada je krompir skuvani, dodaje maslac i mleko i pravi pire.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam