Zaboravili ste da odmrznete meso na vreme? Trik sa vodom i šećerom će rešiti ovaj problem za 15 minuta

24.07.2022 | 12:33

Autor: Z.A.S.

Nikako nije dobro da meso stavljate pod toplu vodu

Copyright Profimedia

Meso je namirnica koju često zamrzavamo, kako bi nam bilo na dohvat ruke. Sve što je potrebno da uradimo jeste da ga izvadimo iz zamrzivača i odmrznemo. Nakon toga, ručak će, očas posla, biti spreman.

Meso obavezno izvadite dan ranije iz zamrzivača, stavite ga u frižider i pustite ga da se odmrzne. Ali, šta ako to zaboravite da uradite?

Ono što uglavnom svi urade jeste da koriste vrelu vodu, ili mikrotalasnu, kako bi meso brže otopili, a to nikako nije dobra ideja, jer meso, na taj način, gubi na kvalitetu.

Srećom, postoji trik koji koriste sve iskusne domaćice, a obavezno ga primenite kada ste u žurbi ili kada zaboravite da sve pripremite na vreme.

Uzmite šerpu i u nju sipajte 1,5 do 2 litre vode, a zatim je malo zagrejte. Voda ne treba da proključa, već samo da postane topla. Zatim, sipajte u nju tri kašike šećera i mešajte sve dok se ne istopi. Mesto stavite unutra i ostavite ga da odstoji 15 minuta.

Pixabay
 

Ne brinite, slatka voda neće uticati ni na ukus, a ni na kvalitet mesa.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam