Recept dana: Posna projara sa mladim lukom, nestaće s vaše trpeze u trenu

03.04.2022 | 05:57

Jednostavna za pripremu, a svideće se svima

Copyright Printscreen/Instagram, razigrana_kecelja

Ko bi ujutru odeleo mirisu projare ili neke pite?

Kažu da kada pravite projaru nekome koga volite, onda ima sasvim poseban ukus.

S obzirom na to da post još uvek traje ova projara priprema se bez jaja, sira, jogurta, što je nikako ne čini manje ukusnom. Šta više, mladi luk joj daje posebnu notu.

Umesto mladog luka možete da dodati praziluk, papriku, kisele krastavce - dakle možete se igrati ukusima.

Sastojci:

  • 1 šolja (od 2dl) brašna tip 400 meko
  • 2 šolje projinog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2 kašike golice (pečene)
  • 2 kašike suncokreta (pečenog)
  • 1 kašika mlevenog lana
  • 1 struk mladog luka
  • 2 šolje kisele vode
  • pola šolje ulja
  • 1 kašičica soli
  • origano i peršun
  • slatka paprika
  • susam za posipanje

Priprema:

U vanglici prvo sastaviti suve sastojke i izmešati, pa dodati kiselu vodu i ulje i sve dobro sjediniti.

U pleh srednje veličine staviti pek papir pa sipati smesu, posuti susamom i slatkom papriko. Peći na 180°C, oko 25 - 30 minuta.

Bon appetit!

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam/Razigrana kecelja