Recept dana: Pica kifle su toliko dobre da ćete uskoro zaboraviti na sve druge oblike čuvenog italijanskog jela
02.03.2022 | 06:51
Čim ih vidite, odmah vam zmirišu
To kako izgledaju je jedna dimenzija.
Druga je miris koji osvaja celu kuću, o ukusu da ne govorimo.
Dodatna dimenzija je što bukvalno mogu da se jedu i za doručak i za večeru, a bogami i za ručak.
I da, za ove kifle sigurno već imate sve sastojke, a mi smo ih prepisali od jedne Dejane koja vodi Instagram profil razigrana_kecelja i sve nam se na tom nalogu sviđa.
Sastojci:
- oko 400 g mekog brašna tip 400
- 1 suvi kvasac
- 100 ml mleka
- 2 kašike kiselog mleka
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g putera
Za nadev
- kečap
- šunka
- kačkavalj
Za premaz:
- 1 žumance
- 2 kašike vode
- susam
Priprema:
1. Mleko stavite da se zagreje da bude toplo. U vanglicu sipajte brašno, kvasac, šećer, so, kiselo mleko, kiselu pavlaku, ulje i toplo mleko. Zamesite glatko testo i ostavite 30 minuta da nadolazi.
2. Kad testo malo nadođe (ne treba da se udvostruči), podelite ga na 10 loptica. Svaku lopticu razvucite u elipsu, premažite sa malo putera i stavite nadev. Urolajte u kiflicu i ređajte u pleh sa pek-papirom.
3. Premažite žumancem i vodom, pospite susamom i pecite na 210 stepeni 20-25 minuta.
Bon appetit!
Bonus video: