Recept dana: Domaći kesten pire - sočan i kremast, u rezancima ili pasiran, uz jedan dodatak postaje idealna poslastica

11.02.2022 | 06:43

Priprema ni najmanje nije komplikovana

Copyright Profimedia

Kesten pire je fenomenalna poslastica.

Mada, može odlično da se iskoristi i kao prilog slanim jelima.

Kao slatkiš uglavnom se služi sa šlagom, a po želji, možete da ga služite i sa sladoledom.

Priprema nije komplikovana i potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.

Sastojci:

- 1 kg kestena
- 500 ml punomasnog mleka
- 2 vanilin šećera
- 50 g šećera
- 2 kašičice ruma

Pixabay
 

Priprema:

Kestene skuvajte u vodi i ogulite ih, a zatim ih usitnite u pire. Zatim nalijte mleko i dodajte šećer i rum, pa kuvajte sve dok kesteni ne upiju mleko i do se sve ne sjedini. Obavezno mešajte. Ukoliko vam se učini da je smesa previše gusta, dodajte još mleka, a ukoliko deluje da je previše retka, kuvajte malo duže. Kada kesteni upiju mleko i kada se napravi gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance. Ukoliko ne želite da bude u rezancima, umutite smesu mikserom da bi se dobila homogena smesa. Ukrasite šlagom i, po želji, sladoledom, a zatim servirajte.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam/