Vlasnik uspeo da proda popularnu "peglicu" za više od 75.000 evra (FOTO)

09.03.2022 | 09:18

Reč je o Fiatu 126p koji pripada čuvenom holivudskom glumcu

Copyright Profimedia

Na našim prostorima Fiat 126 pamtimo po nadimku "peglica", koji inače ove godine proslavlja pola veka od trenutka kada je javnost prvi put videla.

Te 2016. godine, pomalo u šali, Tom Henks je objavljivao selfije sa Fiatom 126p u Budimpešti, gde je boravio zbog posla. To je bilo dovoljno da privuče pažnju stanovnice Bielsko-Biale i svoje obožavateljke, Monike Jaskolske.

Poznato je da je "peglica" jedan od simbola poljske auto-industrije, s obzirom na to da je ovaj mali automobil proizvodio Polski Fiat, upravo u mestu u kome živi obožavateljka čuvenog glumca.

Profimedia
 

Kada je Jaskolska videla Henksa kako se fotografiše sa "Peglicama" u Mađarskoj, pokrenula je široku akciju da mu se kupi i pokloni jedan automobil.

Henks je bio presrećan i donirao je pozamašan iznos novca bolnici u kojoj je Jaskolska radila.

Sada Henks donira taj isti Fiat 126p za finansiranje humanitarne kampanje "Hidden Heroes".

Automobil je završen u beloj boji, dok je unutrašnjost kivi-zelena, pokreće ga pozadi postavljen motor od 594 kubika uparen sa četvorostepenim manuelnim menjačem.

Karakteristike uključuju hromirane branike, ventilacione otvore na zadnjim blatobranima, pravougaone farove i zadnja svetla, čelične felne od 12 inča, aluminijumske i drvene unutrašnje obloge.

Profimedia
 

Zaključna cena na aukciji, na sajtu bringatrailer.com, iznosi 83.500 dolara, što je verovatno istorijski rekordna cena za jedan Fiat 126p.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam/revijahak