„Svedok jednog vremena“: Film o Đorđu Marjanoviću i zlatnoj eri Doma sindikata

07.06.2021

05:41 >> 05:57

0

Autor: Dejan Ćirić

35 učesnika i svedoka mnogobrojnih dešavanja nadahnuto i emotivno priča o važnoj instituciji, fenomenu druge polovine 20. veka na ovim prostorima

„Svedok jednog vremena“: Film o Đorđu Marjanoviću i zlatnoj eri Doma sindikata
Copyright Profimedia

Film u režiji Igora M. Toholja „Svedok jednog vremena“ najavljuje 6. Dok’n’Ritam festival u Domu kulture Studentski grad. Ostvarenje će biti prikazano večeras, u 19 časova, u Maloj sali DKSG.

„Svedok jednog vremena“ je dokumentarni film o 60 godina dugoj istoriji Dvorane Doma sindikata, “Jugoslovenske Olimpije” koja je je ujedno i nezaobilazni deo istorije elitne i popularne kulture Beograda i bivše Jugoslavije.

Promo/DKSG

35 učesnika i svedoka mnogobrojnih dešavanja, od kongresa državnog vrha nekadašnje SFRJ, koncerata Luja Armstronga i Artura Rubinštajna do gostovanja najvećih filmskih zvezda i šahovskih velemajstora, uz obilje arhivskog materijala, nadahnuto i emotivno priča o važnoj instituciji, jednom fenomenu druge polovine 20. veka na ovim prostorima.

YouTube/Printscreen

Jedna od najvećih muzičkih zvezda bivše SFRJ, koja je nastupala u Domu sindikata je i Đorđe Marjanović. Film prikazuje zvezdane trenutke njegovih nastupa sve do samog finala kada je, izvođenjem „Zvižduka u osam“ završen oproštajni koncert „Svedok jednog vremena“, kojim je obeležen kraj stare i početak nove epohe u istoriji Doma sindikata.

Pročitajte još

Pored nedavno preminulog Marjanovića, u filmu govore i kompozitori Vojkan Borisavljević i Zoran Simjanović koji su nas napustili tokom poslednjih meseci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike