Sve je spremno za "Noć knjige": Književnici predstavljaju i potpisuju nove naslove

14.06.2021

16:54 >> 16:55

0

Manifestacija pisane reči trajaće od 18. do 20. juna na čak 62 lokacije

Sve je spremno za "Noć knjige": Književnici predstavljaju i potpisuju nove naslove
Copyright Profimedia

Omiljena manifestacija svih koji vole knjigu i čitanje dobila je novu formu. Umesto druženja tokom nekoliko sati, 24. “Noć knjige” trajaće ovog meseca puna tri dana od 18. do 20. juna.

Manifestacija pisane reći održaće se na čak 62 lokacije u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u 31 gradu u Srbiji i regionu (Banjaluka, Bijeljina, Tuzla, Sarajevo, Podgorica, Nikšić), kao i na zvaničnim sajtovima.

Kao i svake godine, za sve kupce biće organizovani popusti na Lagunina izdanja, te za kupovinu jedne knjige cena je snižena za 25%, za dve knjige 30%, za tri knjige 35%, dok je za četiri i više knjiga popust 40%.

Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, uključujući Egmont i Dexy Co naslove, strana izdanja i gift asortiman obračunava se popust od 20%.

Organizatori ovog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi.

Promo / Laguna

Osim ponude – više od 60.000 naslova i druženja sa piscima, i ove godine organizatori pripremaju poklone za kupovinu u knjižarama u saradnji sa prijateljima manifestacije, a mnogobrojne biblioteke će odobravati popuste na članarinu i organizovati poseban program.

I ova “Noć knjige” donosi novitete domaće i svetske književnosti, među kojima su roman “Tvoj sam” Mirjane Bobić Mojsilović, priča o ljubavi, ljubomori i sumnji, kao i “Čovek iz nehata” Gorana Gocića koji predstavlja priču o Beograđaninu koji uporno beži od sukoba sa ocem, od Majčice Es, a ponajviše od sebe.

Na policama knjižara je i zbirka Vanje Bulića “Rupe u glavi“, nagrađena priznanjem “Radoje Domanović”,  kao i istorijski roman “Omama” Slobodana Vladušića.

Pročitajte još

Među stranim naslovima je roman “Moja sestra serijski ubica” mlade nigerijsko-britanske spisateljice Ojinkan Brejtvejt, neobična mešavina porodične drame i trilera, koju nazivaju i “Arsenikom i starim čipkama XXI veka”.

Od autorke svetskog hita “Kirka” Madlin Miler stiže knjiga “Ahilova pesma”, a reč je o njenom prvom romanu, bestseleru Njujork tajmsa, za koji je dobila nagradu “Orindž” za književnost.

Pixabay

Čitaoce će zaintrigirati i roman “Misterija Olge Čehove” Entonija Bivora, dokumentovana povest o brojnom i zamršenom klanu Čehovih, o Stanislavskom i Hudožestvenom teatru, o opstanku jedne porodice i pozorišnih umetnika tokom Oktobarske revolucije, građanskog rata, Hitlerovog i Staljinovog uspona i nacističke invazije na Sovjetski Savez.

Sva tri dana “Noći knjige” pisci će potpisivati svoja dela i družiti se sa svojim čitaocima, a među brojnim imenima su i Vladeta Janković, Dušan Vesić, Marko Vidojković, Vanja Bulić, Dejan Stojiljković, te Vladimir Kecmanović, Svetislav Basara, kao i Ljubica Arsić, Mirjana Bobić Mojsilović, Goran Skrobonja, Ljubivoje Ršumović i mnogi drugi…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike