SKC nastavlja sa koncertnim aktivnostima

27.01.2021

14:29

0

Autor: Dejan Ćirić

Ciklus koncerata studenata Fakulteta muzičke umetnosti počinje u ponedeljak, 1. februara, u 19 časova

SKC nastavlja sa koncertnim aktivnostima
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Nakon pauze od nekoliko meseci usled pandemije, SKC je otvorio vrata publici i izvođačima, i u planu je da tokom februara i marta nastupaju studenti šest izvođačkih katedri FMU, uz dela studenata Katedre za kompoziciju, u izvođenju njihovih mladih kolega.

Prvi na repertoaru (1.2.), je koncert najboljih studenata Poliinstrumentalne katedre FMU, gde će nastupiti umetnici na gitari – Tamara Radulović, Matija Bajić, Bisenija Matić, Željko Jovičević, Marija Grujić i Korana Čiča Potkonjak na harfi. Uz njih svira i Trio Paskal sa tri harfistkinje – Jelena Tutić, Jana Čubrilović i Irina Pejoska, a na programu će biti sledeći kompozitori: Andres, Bogdanović, Marten, Ditersdorf, Vinas, Barios, Domenikoni…

Pixabay

Koncert najboljih studenata Katedre za gudačke instrumente FMU na programu je 4. februara, kada će nastupiti violinisti – Katarina Vasiljević, Veronika Mona Bogić, Staša Žikić i Stefan Petrović, na violi su mlade nade Jelisaveta Čivović, Tijana Dimitrov i Nemanja Adamović, na violončelu Vuk Ovaskainen, i na kontrabasu Aleksa Šepec. Muzički program ove noći biće u znaku ovih autora: Krajsler, Klark, Čajkovski, Botesini, Isai, Stravinski, Kodalji, Šuman, Sarasate.

Koncert ATA Images/Stefan Tomasevic

Još dva koncerta će biti održana tokom februara – Katedra za kamernu muziku (8.2.), i Katedra za solo pevanje (22.2.), dok će datumi u martu biti naknadno određeni.

Pročitajte još

Umetnički saradnici na svim koncertima su Neda Hofman, Uki Ovaskainen, Dušan Egerić, Katarina Radojičić Firevski i Katarina Hadži Antić Tatić.

Broj posetilaca je ograničen na 50, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije u borbi protiv pandemije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike