Šest dana vrhunske umetnosti: Festival klasične muzike u Vrnjačkoj Banji

06.07.2021

10:14

0

Autor: Dejan Ćirić

Svi koncerti u Zavičajnom muzeju - Zamku kulture Belimarković će biti izvedeni od 20 časova, u ulaz za sve posetioce je besplatan

Šest dana vrhunske umetnosti: Festival klasične muzike u Vrnjačkoj Banji
Copyright Pixabay/Pexels

Međunarodni festival klasične muzike “Vrnjci 2021” po 16. put biće održan od 25. do 30. jula u Zavičajnom muzeju – Zamku kulture Belimarković, u okviru Kulturnog centra Vrnjačka Banja, najavili su organizatori.

Program će početi 25. jula koncertom francuske i italijanske opere kada će nastupiti bas-bariton Žan-Fransoa Vinciguera i Zorka Milivojević na klaviru.

Veče operskih arija na repertoaru će biti sutradan, kada će pevati sopran Anastasija Holc i svirati pijanistkinja Darja Samofalova iz Rusije.

Pixabay

Koncert “Pesme iz Šekspirovog doba” predstaviće 27. jula poljski umetnik Mateuš Lavnićak – vokal i renesansna lauta.

Duo gitara koji čine Amalija Martemianova i Elena Horošavina stižu naredne noći iz Ukrajine, dok je 29. jul rezervisan za koncert “Svite Roberta de Visea”, koji će svirati Andrej Jovanić iz Srbije, na francuskoj teorbi i baroknoj gitari.

Poslednji dan, 30. jul, donosi koncert srpskih muzičara, pod nazivom “Zaboravljeni tonovi srpskog muzičkog pera” u duetu – sopran Tanja Andrijić i na gitari Uroš Dojčinović, koji je ujedno umetnički direktor festivala.

Pixabay

Autor i organizator muzičke smotre “Vrnjci” već 16. godinu jeste Jelena Borović Dimić, koja je najavila i niz pratećih programa, kao što su mnoge izložbe koje prikazuju istorijat i kulturnu baštinu Vrnjačke Banje.

Svi koncerti u Zavičajnom muzeju – Zamku kulture Belimarković u tih šest dana će biti izvedeni od 20 časova, u ulaz za sve posetioce je besplatan.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike