Rajan Rejnolds u brutalnoj video-igri: „Glavni heroj“ uskoro u bioskopima (VIDEO)

11.06.2021

15:58 >> 15:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Najavljeno je da će svoje pojavljivanje u filmu imati holivudski superstarovi koje prati izuzetna glumačka komičarska prošlost

Rajan Rejnolds u brutalnoj video-igri: „Glavni heroj“ uskoro u bioskopima (VIDEO)
Copyright Rajan Rejnolds/Promo MCF

Uskoro će svoju bioskopsku premijeru imati najnovije ostvarenje reditelja Šona Levija „Glavni heroj“ sa Rajanom Rejnoldsom u ulozi neveštog bankara Gaja pored koga život prolazi sve dok ne preuzme stvari u svoje ruke i odluči da spase svet kao heroj – dobročinitelj.

U središtu radnje je bankar koji vodi naizgled dosadan život, i dok se pored njega dešavaju nestvarne i nerealne stvari, on otkriva da je sporedni lik u brutalnoj video-igri nazvanoj „Slobodan grad“. Kada je Gajeva banka opljačkana sedamnaesti put u danu, on počinje da shvata da stvari ne idu onako kako treba.

Rajan Rejnolds Promo/MCF

Reditelj Šon Levi je radio na uspešnim projektima poput serije „Čudnije stvari“, filma „Dolazak“, a  ističe da film „Glavni heroj“ nije samo spektakl:

– Priča je veoma okrenuta samim likovima. Film govori o usponu idealista u svetu koji je veoma mračan – ističe Levi.

Na komičan način ovo ostvarenje predstavlja višestruku metaforu – s jedne strane današnji užurbani i suludi ritam života, dok s druge strane pokazuje svojevrsnu parodiju na superherojske filmove koji su preplavljeni pucačinom i nasiljem. Time „Glavni heroj“ pokušava da ponudi junaka koji od supermoći ima samo svoju naivnost i dobrotu.

Rajan Rejnolds Promo/MCF

Rajan Rejnolds je u jednom od intervjua rekao:

– Film govori o bankarskom službeniku koji saznaje da je sporedan igrač u suludoj, nasilnoj video-igri. Mislim da ljudi ovih dana, kada čitaju vesti ili jednostavno izađu iz kuće, imaju sličan doživljaj.

Atmosferi ludila i uvrnute zabave u filmu doprineće, pored Rejnoldsa, i Džodi Komer, najpoznatija po ulozi otkačenog, ali ujedno i šarmantnog serijskog ubice Oksane Astankove u seriji „Ubiti Iv“ (Killing Eve), kao i Džo Kiri koji je sarađivao sa rediteljem Šonom Levijem na seriji „Čudnije stvari“. Dobitnik Oskara Taika Vaititi, reditelj filma „Džodžo Rebit“, ovog puta iz glumačke pozicije, uneće u svoju ulogu vlasnika video-igre dozu komičnosti koja mu je svojstvena.

Rajan Rejnolds Promo/MCF

Najavljeno je da će svoje pojavljivanje u filmu imati holivudski superstarovi koje prati izuzetna glumačka komičarska prošlost, kao što su Džon Krasinski, poznat kao vickasti Džim Halpert u sitkomu „Kancelarija“, Dvejn Džonson, čiji je nadimak Stena, i komičarka Tina Fej, karakteristična po oštrom i satiričnom humoru u američkom šouu „Subotom uveče uživo“.

Pročitajte još

Film „Glavni heroj“ će se u domaćim bioskopima naći od 12. avgusta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike