Prva Handkeova knjiga nakon Nobelove nagrade stigla u domaće knjižare

19.11.2020

10:59 >> 12:59

0

Po povratku u okolinu Pariza, junak romana Drugi mač primoran je da ponovo napusti svoj dom, a povod je osvetnički pohod radi ispravljanja nepravde

Prva Handkeova knjiga nakon Nobelove nagrade stigla u domaće knjižare
Copyright Profimedia

„Handkeova perfidna osveta kritičarima i ujedno gozba za čitaoce“, tako je Literary World ocenio novi roman Petera Handkea „Drugi mač“, prvi posle dobijanja Nobelove nagrade za književnost, koji se od danas može naći u domaćim knjižarama.

Po povratku u okolinu Pariza nakon godina provedenih na putu, junak Handkeove priče primoran je da ponovo napusti svoj dom. Povod je osvetnički pohod radi ispravljanja nepravde načinjene njegovoj pokojnoj, „svetoj“ majci, koju je jedna novinarka oklevetala insinuirajući da je bila simpatizerka Trećeg rajha, piše izdavačka kuća Laguna.

Promo / Laguna

– Želim da svet prikažem u svoj njegovoj složenosti, u spoju svega, pa i nespojivih stvari, gde svi postojimo ujedno i zajedno, i anđeo i demon, i zlo i dobro, i lepo i ružno, i majka i sin, i Bog i Miki Maus! Jer to je zadatak umetnosti! Sagledati svet u svoj njegovoj raznolikosti – rekao je nobelovac, još davne 1985.

„Drugi mač“, prvi roman Petera Handkea po dobijanju Nobelove nagrade u prevodu Žarka Radakovića, može se naći od danas u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari i na sajtu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike