Pozorišta bez alternative: Masovno otkazivanje predstava

24.11.2020

15:01 >> 11:21

0

Autor: Dejan Ćirić

Zbog uvođenja novih, strožijih mera Vlade Srbije, usled pogoršanja epidemiološke situacije, koje stupaju na snagu sutra i traju narednih 10 dana, pozorišta

Pozorišta bez alternative: Masovno otkazivanje predstava
Copyright Pixabay

JDP ima seriju otkazivanja svojih naslova, i prvi od njih je drama “Mamu mu … ko je prvi počeo” Dejana Dukovskog, koja se neće igrati sutra, što važi i za “Putujuće pozorište Šopalović” Ljubomira Simovića, čija su izvođenja bila zakazana za 28. i 29. novembar. Ipak, za datum 29.11. umesto “Šopalovića” je ubačen komad “Ujka Vanja” A. P. Čehova, u režiji Egona Savina. Već je poznato da je najavljena premijera predstavePučina“ Branislava Nušića, u režiji istog reditelja, otkazana za ovaj mesec i pitanje je kada će se održati.

Otkazuju se i gostovanja ovog teatra u drugim gradovima, na festivalima, kao što je slučaj sa dramom “Zašto je poludeo gospodin R?” na festivalu “Desire” u Subotici, koja je trebalo da se igra za sredu, 25. novembra. I hit predstava “Vrat od stakla” Biljane Srbljanović, neće se igrati 30. 11. u Jugoslovenskom dramskom.

Što se tiče Pozorišta na Terazijama, mjuzikl „Sa druge strane jastuka“ za sada nije otkazan za 27, 28. i 29. novembar.

Opera i teatar Madlenianum otkazuje predstavu “Teško je reći zbogom”, Teatra Vihor, po drami Mire Gavrana, koja je trebalo da se odigra 26. novembra. Zato će večeras, u 19 časova, na Velikoj sceni Madlenianuma biti izvedena setna komedija Miodraga Ilića “Kazanova protiv Don Žuana”, sa Tihomirom Stanićem, Stevanom Pialeom i Ivonom Kustudić u glavnim ulogama.

Pixabay

Melodrama “Moja ti” neće se igrati 27. novembra na sceni Ateljea 212, kao ni uspešna predstava “Korešpodencija”, 28. novembra u Zvezdara teatru.

Narodno pozorište u Beogradu tokom novembra je otkazalo sva tri izvođenja predstave “Nečista krv” Bore Stankovića, Nušićevu “Gospođu ministarku” koja je dve decenije na sceni, kao i “Važno je zvati se Ernest” Oskara Vajlda. Takođe, publika nije mogla da gleda uvek rasprodati komad “Balkanski špijun” Dušana Kovačevića 19.11., ali ni novo delo “Vasa Železnova i drugi” 20. novembra. Neće se igrati ni “Ženski orkestar” Žana Anuja 26. 11.

Ni situacija van Beograda nije bolja. Narodno pozorište Sombor je odložilo premijeru predstave “Ćelava pevačica” Ežena Joneskua, u režiji Ive Milošević. Premijera je bila planirana za Dan pozorišta, 25. novembra, a novi datum, verovatno u decembru, ako epidemiološka situacija dozvoli, biće naknadno objavljen.

U četvrtak, 26. novembra, na sceni „Pera Dobrinović“ u Srpskom Narodnom pozorištu u Novom Sadu ipak će biti izvedena gostujuća drama “Kiseonik” po tekstu Ivana Viripajeva (koprodukcija NP Sombor, Akademija umetnosti Novi Sad i KC Pančevo).

PROČITAJTE JOŠ: Narodno pozorište dodelilo godišnje nagrade: “Kaligula” najbolja predstava – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike