Poučna priča o očuvanju prirode: Premijera "Čudne šume" u pozorištu lutaka "Pinokio"

09.06.2021

11:48 >> 10:59

0

Publiku očekuje lutkarsko- žonglerska predstava, sa jakim pečatom vizuelnog pozorišta

Poučna priča o očuvanju prirode: Premijera "Čudne šume" u pozorištu lutaka "Pinokio"
Copyright Promo

U Pozorištu lutaka “Pinokio” sutra u 20 časova biće održana premijera predstave “Čudna šuma” u režiji Ivane Koraksić.

Koraksićeva je autorka koja neguje eklektični pristup pozorištu u kome miri cirkus, lutkarstvo, pokret i dramsko pozorište. “Čudna šuma” je lutkarsko- žonglerska predstava, sa jakim pečatom vizuelnog pozorišta.

Promo

Tema je odnos prema prirodi, a priča prati Mišu i Boleta, dva nestašna dečaka. Oni se zaneseni igrom izgube u šumi, i malo ogladne. Pojedu grickalice i bace papiriće u šumu. Šumski patuljci Šumko, Korenko i Jasenko ne vole da im neko baca đubre po šumi pa se se naljute i ne daju dečacima da izađu iz šume. Patuljci zadaju dečacima razne zadatke koje moraju da reše, da bi ih pustili da se vrate kući. Da li će se vratiti isti ili će malo drugačije misliti o prirodi, videće publika…

Promo

– Ima jedna čudna šuma. Ona ima svoj život, dušu i patuljke koji se brinu o njoj. U toj šumi postoji i jedna zaprljana reka, puna plastičnih flaša i đubreta. A šuma i reka imaju nešto važno da nam kažu, ako želimo da slušamo. Sve što damo, sve će da nam se vrati. Bilo to đubre ili briga o prirodi. Na nama je da izaberemo – kaže rediteljka.

Promo

Dizajn i izradu scenografije i lutaka potpisuje Zorana Milošaković-Tasić, muziku Igor Andrić, dizajn kostima Ivana Koraksić, te izradu kostima Vesna Balać. Asistent izrade scenografije i lutaka je Marija Pokrajac.

Pročitajte još

Uloge tumače Vojislav Šantić, Renato Ivić, Ivana Todorović, Jovan Popović i Dragana Vasić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike