Poslednja uloga Borisa Komnenića: Četvrto zaokruženo ime na špici nove serije

08.03.2021

16:31 >> 18:12

0

Bio je veliki profesionalac, bez obzira što se na njemu videlo da nije najboljeg zdravlja, igrao je kao da je sve u redu. U uslovima u kojima smo radili, i u k

Poslednja uloga Borisa Komnenića: Četvrto zaokruženo ime na špici nove serije
Copyright IMDb

Poslednja uloga Borisa Komnenića, koji je preminuo juče u 64. godini, bila je u seriji “Aleksandar od Jugoslavije” koja će se uskoro prikazivati na kanalu Nova S, a publika će moći da ga vidi kao predsednika Demokratske stranke.

– Baš sam uveče gledao epizodu gde je Komnenić, kao predsednik Demokratske stranke, sa kraljem Aleksandrom, a ujutru čujem tu tužnu vest. Bože sačuvaj… – rekao je reditelj Zdravko Šotra.

Prisetio se da se, dok su snimali seriju, videlo da je pozorišni, filmski i TV glumac bolestan.

– Ali, bez obzira što se na njemu videlo da nije najboljeg zdravlja, igrao je kao da je sve u redu. U uslovima u kojima smo radili, i u kojima je on sam bio, odigrao je svoju rolu maksimalno dobro. Boris je bio veliki profesionalac, čovek koji je igrao toliko uloga u pozorištu, na filmu, i na televiziji – istakao je Šotra za Novu.

Antonio Ahel/ATAImages

Serija u kojoj će publika, nažalost, posthumno gledati Borisa Komnenića nije prva glumčeva saradnja sa Šotrom. Pre 18 godina dramski umetnik je igrao još u jednoj rediteljevoj istorijskoj drami “Ilka”, zbog čega naš proslavljeni sineasta Komnenića naziva “sjajnim glumcem.”

Pročitajte još

Konstatuje i kako se u poslednje vreme dešavaju vrlo tužne stvari.

– Za vreme snimanja serije “Aleksandar od Jugoslavije” nije bilo nikakvih tužnih slučajeva, dešavala su se neka lakša oboljevanja, a sada jedan za drugim odlaze članovi ekipe. Prvo je otišao Ivan Bekjarev, pa onda Goran Daničić. Otišao je i Vojkan Borisavljević, koji je započeo rad na muzici za seriju. Nažalost, Boris Komnenić je četvrti čovek, čije ćemo ime morati da zaokružimo na špici serije. Tužno je sve ovo. Žalim strašno sve te glumce, posebno Komnenića – kaže na kraju Šotra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike