Poezija iz glumčevog pera: „Prazna gnezda“ Radoslava Milenkovića

19.03.2021

11:11 >> 13:02

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo je jedna tiha i intimna knjiga o ljubavi, izgovorena u ovom svetu u kome je ljubav pobegla u duboku ilegalu, pred užasima svakodnevice. Knjiga koja se bavi

Poezija iz glumčevog pera: „Prazna gnezda“ Radoslava Milenkovića
Copyright Promo/Arhipelag

Nova knjiga pesama Radoslava Milenkovića „Prazna gnezda“ objavljena je u izdanju Arhipelaga u ediciji „Element“.

Nova knjiga pesama priznatog glumca i poznatog pesnika donosi ljubavne pesme u kojima se govori neposredno i iskreno, kroz jaka osećanja i snažne pesničke slike. Govoreći tiho i jednostavno, Milenković oblikuje sugestivne i žive slike celovite priče o ljubavi i njenim pojavnim oblicima.

– Pred vama se nalazi jedna hrabra knjiga. To je njena prva odlika. Hrabra je stoga što ne skriva ništa, nijednu emociju, nijednu ogoljenu misao, ne skriva patnju, najveći tabu modernog vremena, ne skriva bol ni strepnju. Rečju, ova se knjiga, mnogostrano talentovanog Radoslava Milenkovića, izložila čitaocu, na milost i nemilost. Na isti onaj način na koji Milenković i inače u umetnosti obitava – potpuno, čitavim svojim bićem i bez zadrške – kaže povodom knjige „Prazna gnezda“ pesnikinja Jelena Lengold.

Promo/Arhipelag

Lengold posebno naglašava stišani, istrajni i sugestivni pesnikov govor o ljubavi.

– Ovo je jedna tiha i intimna knjiga o ljubavi, izgovorena u ovom svetu u kome je ljubav pobegla u duboku ilegalu, pred užasima svakodnevice. Knjiga koja se bavi dušom i njenom lepotom, u kobnim vremenima. Mada ako znamo drevni poetski aksiom da nema srećne ljubavi, onda znamo i to da je svako vreme neminovno kobno po ljubav. I zato, ono što je izvan ljubavi, zapravo, i nema značaja. U tom vanvremenskom prostoru živi i diše nova poetska zbirka Radoslava Milenkovića – ističe pesnikinja.

Pročitajte još

Radoslav Milenković rođen je 1958. godine u Novom Sadu. Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Pozorišnu i radio režiju diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dejana Mijača.

Objavio je sledeće knjige poezije: „Tačka. Pepeo. Poezija“ (1982), „Кrhotine“ (1993) i „Tajni tuneli“ (2018).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike