„Ortodoks Kelts“ i Rambo Amadeus u „Bitefu“ i „Festu“

02.10.2020

06:10 >> 05:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Muzički klubovi Fest u Zemunu i Bitef art kafe na Kalemegdanu od danas do nedelje nude zanimljiv koncertni program za sve ljubitelje rok i džez pravca

„Ortodoks Kelts“ i Rambo Amadeus u „Bitefu“ i „Festu“
Copyright Ortodox_celts / ATAImages

Prvi na programu večeras su „Ortodoks Kelts“ u bašti rok-kluba „Fest“, nakon što im je zbog nevremena već odložen koncert prošle subote. „Srpski Irci” sviraju već 28 godina tradicionalni irski folk-rok, veoma su traženi zbog tog originalnog koncepta, i jedini su koji nastupaju na svakom izdanju „Bir festa“, bez izuzetka. Ovo će im biti premijerno gostovanje u „Festu“, a svake godine, osim sada, zbog pandemije, sviraju u Domu omladine na irski praznik Dan Svetog Patrika.

Sutra, na sceni „Bitef art kafea“ – „Summer Stage“, na Kalemegdanu, svoje veče će imati Filip Bulatović Mapo, kao jedan od najtalentovanijih autora džez, pop, fank i fjužn muzike, koji godinama živi i stvara u Njujorku. Bulatović će predstaviti svoj kompletan autorski opus u izvođenju svojih kolega – Peđe Milutinovića, Dragana Ivanovića, Luke Ignjatovića, kao i vokalnog soliste Aleksandre Bijelić Aleksijević.

„Fest“ u petak dovodi alternativni rok sastav “Repetitor”. Garažni rok post-pank trio iz Beograda čine momak i dve devojke, koji predstavljaju neobičnu koncertnu atrakciju zbog snažne energije na sceni i razmene emocija s publikom. Prvi put će odsvirati pesmu sa albuma „Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji“, koji još uvek nije zvanično objavljen, a predgrupu čini sastav „Koikoi“, koji dolazi na svirku pravo sa snimanja prvog albuma.

ATAImages

Ista noć je rezervisana i za čuvenog Ramba Amadeusa, koji će na scenu „Bitef art kafea“ u petak doći u pratnji benda „One Gulliver & Five Winnetous” na svirku pod nazivom „Stay cool koncert“. Koncerti muzičara su mešavina fanka, modernog džeza ili „world music“ istraživanja uz balkanske folk motive.

O samom gostovanju prvi put u karijeri u „Bitefu“, muzičar kaže:

– Ovaj koncert treba da se shvati kao proba, vežba, manevar u zaista izmenjenim okolnostima, pa očekujem i od sebe, i od kolega, i od publike da ćemo ostati prisebni, držati distancu i pridržavati se preventivnih mera u nadi da će ova pošast, koja je zapravo potpuno zaustavila koncertne aktivnosti, napokon stati. Nastup je potreban i meni i mojim kolegama iz benda, jer smo već zaboravili kako je to izaći na binu, pa zahvaljujemo i publici i organizatorima na ovoj prilici, da se podsetimo ko smo i šta nam je zapravo životni poziv.

Za kraj muzičkog vikenda, u subotu, na sceni bašte „Festa“ nastupaju veterani – rok-pank bend „Bjesovi”, koji su pre pandemije rasprodali „Fest“, a redovno nastupaju u Beogradu i prostorima „Božidarac“, „Subbeerni centar“, „Elektropionir“, pa čak i na „Bir festu“.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike