Novosadska premijera filma "Toma" na otvaranju Kaleidoskopa kulture

30.08.2021

13:58 >> 12:32

0

Projekciju filma o simbolu srpskog soula Tomi Zdravkoviću uveličaće i deo glumačke ekipe koja će pozdraviti publiku

Novosadska premijera filma "Toma" na otvaranju Kaleidoskopa kulture
Copyright Film "Toma" Promo/Aleksandar Kujučev

Nakon premijernog prikazivanja u Nišu, film “Toma” u režiji Dragana Bjelogrlića, svoju novosadsku premijeru imaće pod zvezdama, poslednjeg dana otvaranja Kaleidoskopa kulture, u nedelju, 5. septembra u 20 sati na glavnoj sceni Filmskog festivala “Obnova” u Kreativnom distriktu.

Projekciju filma o simbolu srpskog soula Tomi Zdravkoviću uveličaće i deo glumačke ekipe koja će pozdraviti posetioce novosadskog Kaleidoskopa kulture.

Ekipa filma “Toma” na filmskom festivalu u Sarajevu Promo/SFF

Film “Toma” predstavlja impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke, vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film su prikazani i životi poznatih umetnika tog vremena, kao što su Zoran Radmilović, Mika Antić, Tozovac i drugi.

U filmu igraju Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, Mirjana Karanović i drugi.

Film “Toma” Promo/Aleksandar Kujučev

Filmski festival “Obnova” biće održan drugi put u Novom Sadu, a ljubitelji sedme umetnosti moći će na tri scene smeštene u Kreativnom distriktu (Obnova, Kolosek i Pogon) da gledaju kultne filmove srpske kinematografije.

Film “Toma” Promo/Aleksandar Kujučev

Četiri dana otvaranja Kaleidoskopa kulture u Kreativnom distriktu, na prostoru Velikog Limana, predstavljaće uvertiru u pet nedelja Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra. Kroz pet umetnosti – arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku, a programi će biti održavani širom Novog Sada.

Pročitajte još

Kompletan program otvaranja Kaleidoskopa svi zainteresovani mogu pronaći na zvaničnom sajtu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike