Nataša Ninković za 24sedam: Prija mi da budem NN osoba

03.08.2021

19:00 >> 20:02

0

Autor: Dejan Ćirić

Trebinje je jedino mesto na svetu gde ne volim da pričam o svom poslu i gde ne volim čak ni profesionalno da nastupam, ističe glumica

Nataša Ninković za 24sedam: Prija mi da budem NN osoba
Copyright Nataša Ninković ATA Images/Antonio Ahel

Deveti Festival mediteranskog i evropskog filma Trebinje 2021. otvoren je juče na Terasi „Humsko“, na obali Trebišnjice, pod simboličnim sloganom „Pod svjetlom mjesečeve rijeke“. I ove godine biće dodeljeni „Zlatni platani“, tradicionalne nagrade za izuzetan doprinos evropskom i mediteranskom filmu. Ovogodišnji laureati su glumci Nataša Ninković i Svetozar Cvetković.

Festival su otvorili filmovi „Četiri priče“ trebinjskog autora Dragana Rajića i tunižansko-belgijsko-francuska koprodukcija „Čovjek koji je prodao svoju kožu“ sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi.

Promo/Filmski festival Trebinje

Do 8. avgusta na još četiri lokacije (Kulturni centar Trebinje, Muzej Hercegovine i Terasa hotela “Leotar”), biće prikazano 26 dugometražnih, kratkih igranih i dokumentarnih filmova iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Švedske, Nemačke, Belgije, Francuske, Italije, Izraela, Albanije, Turske i Tunisa.

Pored tradicionalnih programskih celina festival od ove godine uvodi i novu – Dečji program. Osim toga, svakog festivalskog dana sa lokalnim vinarima družiće se, ove godine nešto brojniji, gosti festivala. Neće izostati ni tradicionalna „Kafa sa glumcima“ u bašti Hotela „Platani“. Biće priređene i promocije knjiga „ Jelena Anžujska“ i „Davorjanka Paunović“, autorke Ane Atanasković i „Čovjek iza nehata“ Gorana Gocića, kao i izložba niškog slikara i muzičara Bojana Stojanovića. Posetioci trebinjskog filmskog festivala i ovog puta imaće posebne muzičke ugođaje – na otvaranju je nastupila Nada Pavlović sa bendom, a posle svečanog zatvaranja biće upriličen koncert trebinjskog rok sastava „Krugovi u žitu“.

Nataša Ninković ATAImages/Antonio Ahel

Festival organizuju Tangram Centar, KC Trebinje, Dom mladih Trebinje i hotel “Leotar” pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Grada Trebinje i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Nataša Ninković Antonio Ahel/ATAImages

Natašu Ninković, jednu od naših najvećih glumica, koja je rodom iz Trebinja, pitali smo za simboliku čuvenih trebinjskih platana, kao i za impresije o nagradi „Zlatni platani“, na šta je umetnica istakla nekoliko nepoznatih detalja vezanih za Trebinje i njen odnos prema ovom prelepom gradu:

– Meni su ti platani posebni jer su obeležili moje detinjstvo i mladost i prva su mi asocijacija na moj grad. Trebinje je jedino mesto na svetu gde ne volim da pričam o svom poslu i gde ne volim čak ni profesionalno da nastupam. To je razlog što sam samo jednom gostovala sa predstavom u mom gradu. Bilo mi je prelepo, ali su trema koju sam osećala i strepnja zbog odgovornosti prema mojim sugrađanima bile skoro nepodnošljive. Pretpostavljam da je razlog te moje nelagode, čak i nekog stida, to što Trebinje doživljavam suviše intimno, jer su me ti mirisi, boje i ljudi oblikovali. Prija mi da, kad god dođem, budem NN osoba, a ne Nataša Ninković – poznata glumica. Uzbuđena sam i mnogo srećna zbog nagrade, jer je osećam nekako „baš mojom“ – rekla je Ninkovićeva za 24sedam.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike