Nakon sukoba Bjelogrlića i Antonijevića zvanično se oglasio Savet "Filmskih susreta" u Nišu

24.08.2021

15:37 >> 15:43

0

Želimo da najoštrije osudimo svaki vid verbalnog i fizičkog nasilja na Festivalu, ili mimo njega, jer su dijalog i normalan razgovor jedini način za rešava

Nakon sukoba Bjelogrlića i Antonijevića zvanično se oglasio Savet "Filmskih susreta" u Nišu
Copyright Dragan Bjelogrlić Gaga Antonijević Antonio Ahel/ATAImages

Nakon sukoba Dragana Bjelogrlića i Gage Antonijevića zvanično se oglasio i Savet “Filmskih susreta” u Nišu i saopštio da im je veoma žao što su se kvalitetan program Festivala i ogromno interesovanje publike, kao i veoma bogat program pratećih manifestacija, u jednom trenutku “sasvim neopravdano našli u senci nemilog i nedopustivog incidenta koji se desio u lobiju hotela Ambasador, u ranim jutarnjim časovima 23. avgusta”.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

– Niš je, ovih dana, filmska prestonica Srbije, jer se u njemu dešava najstariji i najznačajniji domaći festival, posvećen dugometražnom igranom filmu – 56. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu, popularni Filmski susreti. Velika nam je čast što možemo da ugostimo veliki broj značajnih filmskih glumaca, kao učesnike Festivala, reditelje kao njihove goste, kao i predstavnike najznačajnijih institucija i festivala u Srbiji i regionu. Projekcije se odvijaju pred velikim brojem gledalaca i interesovanje za filmove u zvaničnom programu, a među njima je i nekoliko svetskih i domaćih premijera, izuzetno je i prevazilazi sva naša očekivanja, s obzirom da se festival održava u specifičnim epidemiološkim okolnostima – kažu na početku i Saveta i ističu:

Dragan Bjelogrlić ATAImages/Radule Perišić

– Želimo da najoštrije osudimo svaki vid verbalnog i fizičkog nasilja na Festivalu, ili mimo njega, jer su dijalog i normalan razgovor jedini način za rešavanje privatnih i profesionalnih sporova. Pozivamo organe reda da što energičnije reaguju, postupe u skladu sa zakonima i propisima i na taj način jasno pokažu da bilo kakvi nasilni postupci neće biti, ni na koji način tolerisani.

Oni dodaju da žale što je izjava direktora Festivala o Predragu Gagi Antonijeviću kao gostu festivala izvučena iz konteksta, i previše slobodno interpretirana, jer je poznato “da su na Festivalu, svi glumci, reditelji i producenti, više nego dragi gosti.”

Antonio Ahel/ATAImages

– Gospodin Antonijević bio je gost na zvaničnom prijemu i svečanoj večeri na otvaranju Festivala i uvažen je kao ugledan filmski umetnik sa respektabilnom biografijom i rediteljskim opusom. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje filma da nastave da prate naš Festival jer i u narednim danima slede kvalitetni filmovi sa izvanrednim glumačkih ostvarenjima u jedinstvenom ambijentu Letnje pozornice na Tvrđavi – zaključili su iz Programskog saveta “Filmskih susreta”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike