Najbolji gejmerski film do sada: „Glavni heroj“ sa Rajanom Rejnoldsom u domaćim bioskopima (VIDEO)

05.08.2021

07:20 >> 07:40

0

Autor: Dejan Ćirić

Popularni holivudski glumac u ovom ostvarenju u prvi plan ističe svoje glumačke bravure, kombinujući humor, dečju naivnost i akcionog superjunaka

Najbolji gejmerski film do sada: „Glavni heroj“ sa Rajanom Rejnoldsom u domaćim bioskopima (VIDEO)
Copyright Rajan Rejnolds/Promo MCF

Komična, infantilna, opaka i brutalno surova igrica dolazi u realnost! Dana 12. avgusta svoj bioskopski život počinje filmska video-igra „Glavni heroj“ (Free guy), sa holivudskim miljenikom Rajanom Rejnoldsom, koji ulogom bankara Gaja u prvi plan ističe svoje glumačke bravure, kombinujući humor, dečju naivnost i akcionog superjunaka.

Rajan Rejnolds Promo/MCF

U središtu radnje je bankar koji vodi naizgled dosadan život, i dok se pored njega dešavaju nestvarne i nerealne stvari, on otkriva da je sporedni lik u brutalnoj video-igri nazvanoj „Slobodan grad“. Kada je Gajeva banka opljačkana sedamnaesti put u danu, on počinje da shvata da stvari ne idu kako treba.

Gaj, do trenutka kada shvati da je sporedni akter u video-igrici, predstavlja čoveka od navike, ima svoje svakodnevne obaveze i nikada nije učinio ništa neobično. Uvek je ozaren, nasmejan i pomalo naivan. Rejnolds svoj lik u ovom filmu opisuje na sledeći način:

– On je neverovatno optimističan, ima svoju svakodnevnu rutinu od koje ne odstupa, ali sve dok ne naiđe na nju – ženu koja mu pomaže da odraste i sazri. Mislim da s tim ljudi mogu da se povežu.

Rajan Rejnolds Promo/MCF

Reditelj Šon Levi o ulozi Rajana Rejnoldsa ima samo reči hvale.

– „Glavni heroj“ je priča o čoveku koji nikada nije živeo u ovom lažnom svetu nego je sačuvao dobrotu i nevinost deteta. Iz toga proističe njegov humor koji svi toliko volimo, dok s druge strane imamo protagonistu čije uspehe doživljavamo kao lične baš zato što su iskreni – kaže Levi.

Za svoju partnerku u filmu, Džodi Komer, Rajan Rejnolds je rekao da ga po glumačkom umeću podseća na Meril Strip s početka karijere. Ona igra prelepu Mili, dizajnerku video-igri, ali to nije sve – ona ima borbenu avatarku u igrici koja odiše zavodljivošću i neukrotivim duhom, koja se bori protiv svega što joj se nađe na putu. Džodi Komer je svetsku slavu stekla ulogom Viljanel, uvrnutog serijskog ubice u popularnoj seriji „Ubiti Iv“.

Džodi Komer i Rajan Rejnolds Promo/MCF

Zaplet ne bi imao smisla ukoliko sa suprotne strane ne bi stajao opaki zlikovac – u ovoj filmskoj igrici to je Antvan, pohlepni i nezasiti vlasnik video-igre. Lud, ciničan i surov, najkraći je opis lika koga tumači Oskarom nagrađeni scenarista i reditelj Taika Vaititi, ovog puta u glumačkoj ulozi.

Pročitajte još

Najavljeno je da će svoje pojavljivanje u filmu imati holivudski superstarovi, koje prati izuzetna glumačka komičarska prošlost, kao što su Džon Krasinski, poznat kao vickasti Džim Halpert u sitkomu „Kancelarija“, Dvejn Džonson i komičarka Tina Fej, karakteristična po oštrom i satiričnom humoru u američkom šouu „Subotom uveče uživo“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike