Najavljena nova sezona Bitef teatra "Na ivici"

08.10.2020

17:02 >> 08:52

0

Jedinstveni umetnički pokret predstave Izgubljeni pejzaži na najbolji način se nadovezuje na Bitef Prolog, a započinje ono što vam tek spremamo, kazao je d

Najavljena nova sezona Bitef teatra "Na ivici"
Copyright Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Direkcija međunarodnog pozorišnog festivala BITEF danas je organizovala druženje sa partnerima i predstavnicima medija povodom završetka ovogodišnjeg skraćenog izdanja “BITEF Prolog”, a tim povodom dodeljene su plakete kao priznanja svim novinarima koji su redovno pratili i izveštavali sa jednog od najvažnijih pozorišnih festivala u regionu.

Umetnički direktor i selektor Ivan Medenica kazao je da je veoma zadovoljan realizacijom Prologa s obzirom na sve nesrećne okolnosti uzrokovane pandemijom, te da je na najbolji mogući način napravio uvertiru za narednu godinu koda će se spojiti 64. i 65. izdanje.

Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Ideja je da sve predstave izabrane za 2020. godinu budu prenete na sledeću, a onda da se njima doda jedan broj novih predstava, a slogan i koncept bi ostao isti, odnosno “Na ivici budućnosti”, gde bi teme bile ekološke problematike, a umetnički koncept bi bio – digitalna tela.
Direktor festivala i upravnik Bitef teatra Miloš Latinović izrazio je ogromnu zahvalnost novinarima što su posvećeno pratili BITEF ove, kao i svih godina unazad i istakao da je prema njegovom mišljenju “Bitef Prolog bio pravo čudo.”
– Festival ne čine samo predstave, već pre svega atmosfera, Bitef nije susret samo sa stvaraocima, već i sa vama novinarima. Te predstave govore o vremenu u kojem živimo i svemu oko nas – kazao je Latinović i potom najavio novu sezonu Bitef teatra pod nazivom “Na ivici” koja kreće 16. oktobra premijernim izvođenjem plesačke predstave “Izgubljeni pejzaži” po koncepciji i režiji Dunje Jocić, a u dramaturgiji Nikole Zavišića.

– Mislim da su “Pejzaži” nešto spektakularno, jedinstveni umetnički pokret koji još nije viđen i vrlo se radujem što će publika u Beogradu imati prilike da doživi ovaj komad – kazao je Latinović.

Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Osnovna ideja nove plesne predstave Bitef dens kompanije ispituje šta znači biti čovek i šta bi moglo značiti biti mašina – uoči revolucije veštačke inteligencije.

Glumci i izvođači su Ana Ignjatović-Zagorac, Miloš Isailović, Marija Bergam, Branko Cvejić, Tamara Pjević, Branko Mitrović, Jakša Filipovac, Nikola Živković, Milica Bajčetić.

Izgubljeni pejzaži Promo/Jelena Janković

“Izgubljeni pejzaži” se igraju reprizno 17. i 18. oktobra, a tokom ovog meseca na repertoaru teatra je i naslov “Lepa Brena prodžekt” (19. i 20.10.), kao i “Kretanje”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike