Monika Beluči dobitnica italijanskog Oskara: “David di Donatelo” za “zvezdanu i mudru” karijeru

07.05.2021

10:45

0

Autor: M. Cukić

Izvor: Tanjug

Glumica je izjavila da je to što će dobiti ovu nagradu ispunjava emocijama jer duboko poštuje italijansku kinematografiju koja je oduvek bila i koja je i dalje izvor inspiracije za kinematografije širom sveta

Profimedia

Monika Beluči dobiće nagradu “David di Donatelo” za karijeru, italijanski ekvivalent za Oskara, na ovogodišnjoj ceremoniji koja će biti održana 11. maja.

Predsednica Akademije italijanske kinematografije i umetnička direktorka Piera Detasis je karijeru Belučijeve opisala kao “zvezdanu i mudru” i primetila da joj je francuska kinematografija bila odana, prenela je Ansa.

Beluči (56) je karijeru zapocela kao model pre nego što je počela da glumi u italijanskim, a kasnije i u američkim i francuskim filmovima.

Profimedia

Detasisova je rekla da Specijalni David za Moniku Beluči prepoznaje njenu jedinstvenu lepotu, ali pre svega njenu sposobnost da se kocka i provocira, kao u slučaju “Nepovratnog”, naizmenično radeći za poznate reditelje i mlade debitante ili inovatore i gotovo uvek birajući elan autora.

– Ona je harizmatična, kosmopolita i istovremeno duboko Italijanka – istakla je ona.

Pročitajte još

Belučijeva je izjavila za Ansu da je to što će dobiti ovu nagradu ispunjava emocijama jer duboko poštuje italijansku kinematografiju koja je oduvek bila i koja je i dalje izvor inspiracije za kinematografije širom sveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti