Monika Beluči dobitnica italijanskog Oskara: "David di Donatelo" za "zvezdanu i mudru" karijeru

07.05.2021

08:45 >> 11:38

0

Glumica je izjavila da je to što će dobiti ovu nagradu ispunjava emocijama jer duboko poštuje italijansku kinematografiju koja je oduvek bila i koja je i dal

Monika Beluči dobitnica italijanskog Oskara: "David di Donatelo" za "zvezdanu i mudru" karijeru
Copyright Monika Beluči / Profimedia

Monika Beluči dobiće nagradu “David di Donatelo” za karijeru, italijanski ekvivalent za Oskara, na ovogodišnjoj ceremoniji koja će biti održana 11. maja.

Predsednica Akademije italijanske kinematografije i umetnička direktorka Piera Detasis je karijeru Belučijeve opisala kao “zvezdanu i mudru” i primetila da joj je francuska kinematografija bila odana, prenela je Ansa.

Beluči (56) je karijeru zapocela kao model pre nego što je počela da glumi u italijanskim, a kasnije i u američkim i francuskim filmovima.

Profimedia

Detasisova je rekla da Specijalni David za Moniku Beluči prepoznaje njenu jedinstvenu lepotu, ali pre svega njenu sposobnost da se kocka i provocira, kao u slučaju “Nepovratnog”, naizmenično radeći za poznate reditelje i mlade debitante ili inovatore i gotovo uvek birajući elan autora.

– Ona je harizmatična, kosmopolita i istovremeno duboko Italijanka – istakla je ona.

Pročitajte još

Belučijeva je izjavila za Ansu da je to što će dobiti ovu nagradu ispunjava emocijama jer duboko poštuje italijansku kinematografiju koja je oduvek bila i koja je i dalje izvor inspiracije za kinematografije širom sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike