Gordan Kičić uoči večerašnje premijere serije "Porodica": Zanima me kako će publika reagovati

29.03.2021

10:55 >> 14:36

0

Bane Ivković je bio zanimljiv pregovarač. Pokušao je da pacifizuje celu stvar, da ne ode dođavola. Tu postoji jedan trenutak, kada stvarno može da dođe do

Gordan Kičić uoči večerašnje premijere serije "Porodica": Zanima me kako će publika reagovati
Copyright Promo / Porodica

Nakon 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, od večeras do 2. aprila biće emitovana mini TV serija “Porodica” koja prati poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević, a jednu od uloga – Branislava Ivkovića igraće Gordan Kičić.

Govoreći o tome, Kičić je rakao da mu je veoma drago što je učestvovao u stvaranju ove serije i da mu je snimanje bilo pravi izazov, imajući u vidu i izuzetnu glumačku postavu. U ulozi Slobodana Miloševića je Boris Isaković, Mirjanu Marković tumači Mirjana Karanović, Čedomira Jovanovića – Milan Marić

Promo / Porodica

– Vuletić se odvažio da, iz njegove perspektive, ispriča tu jednu čudnu situaciju u kojoj se našla porodica Milošević, ali i cela naša zemlja, za vreme tih 48 sati – rekao je, gostujući u Beogradskoj hronici, Kičić.

Dodao je da misli da se o istorijskim ličnostima devedesetih, nije puno pričalo u dramskom smislu.

– Bilo mi je zanimljivo da igram Baneta Ivkovića. Ja njega ne poznajem, imao sam prilike da ga gledam na Jutjubu. Nisam baš imao priliku da dosad radim “prave” ljude, tako da je tu jedna posebna vrsta odgovornosti. Gledao sam da ga ispričam što istinitije u datim okolnostima. Probao sam da što verodostojnije prenesem vizuelni aspekt, izgled, govor, te tehničke stvari, a onda i kako razmišlja – ispričao je Kičić.

Dodaje da serija “nije faktografska stvar” već da je naslonjena na realnost.

Pročitajte još

– Bane Ivković je bio zanimljiv igrač, komunicirao je između DS i Slobodana Miloševića, bio je pregovarač i pokušao je da pacifizuje celu stvar, da cela stvar ne ode dođavola. Tu postoji jedan trenutak, kada stvarno, na kraju prve epizode, kada može da dođe do masakra, do pucanja, do ubistava… On je pokušao da celu stvar usmeri na razgovar… – priča glumac o liku koji tumači.

Ističe da ga zanima kako će publika reagovati, jer je ta pozicija koju je Vuletić zauzeo hrabra i smela, i sa njom se, kako kaže, slagao lično.

Serija “Porodica” biće istovremeno emitovana svakim danom na Superstar TV i RTS1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike