Gaga Antonijević: Srbe na KiM tretiraju kao u logoru, zato je premijera "Dare iz Jasenovca" bila u Gračanici

04.12.2020

17:21 >> 09:09

0

Međutim, život mora da ide dalje, izguraćemo sve te stvari, a upravo ovaj film daje nadu na kraju, jer nije o tome kako su nas ubijali, nego kako smo preživ

Gaga Antonijević: Srbe na KiM tretiraju kao u logoru, zato je premijera "Dare iz Jasenovca" bila u Gračanici
Copyright ATAImages / Antonio Ahel

Premijera filma “Dara iz Jasenovca“, srpskog kandidata za Oskara i Zlatni globus, održana je u Gračanici jer je položaj Srba na Kosovu i Metohiji sličan onom u logorima, objasnio je reditelj filma Predrag Gaga Atonijević.

– Srbe sada na Kosovu stavljaju u logor i tako ih tretiraju, što nije lepa asocijacija, nego tužna. Međutim, život mora da ide dalje, izguraćemo sve te stvari, a upravo ”Dara iz Jasenovca” daje nadu na kraju, jer je to film ne o tome kako su nas ubijali, nego kako smo preživeli i simboličan je razlog zašto smo krenuli sa Kosovom – rekao je za Kosovo onlajn Antonijević, koji se trenutno nalazi u Los Anđelesu.

Promo/Dara iz Jasenovca

Na pitanje da li planira u budućnosti da snimi film o stradanju Srba na Kosovu, Antonijević je rekao da to ima u planu.

– Tokom proteklih godina sam radio velike i bolne teme, Prvi svetski rat, sada Drugi svetski rat, film “Spasitelj” koji se bavio ratom u bivšoj Jugoslaviji, i sada imam nameru da se dotaknem i Kosova. U toj sam fazi života, imam 60 godina, i želim da se bavim najbolnijim tačkama u našoj istoriji, ako mi Bog bude dao i da snimim – kaže poznati reditelj.

On je dodao da će trka za prestižnim nagradama biti teška zbog jake konkurencije, ali da uvek ima šanse, kao i da američki ditributeri ne bi uzeli “Daru iz Jasenovca”, da ne misle da je izuzetno snažan i da će ga američka publika razumeti i reagovati na njega.

Pročitajte još: Nataša Ninković za 24sedam: Patnja, užas i nada u čoveka

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike