Festival na četiri tvrđave: Simfonijski orkestar RTS otvara 15. ArtLink

15.06.2021

07:24

0

Na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine nastupiće vrhunski evropski umetnici, uključujući i Stefana Milenkovića

Festival na četiri tvrđave: Simfonijski orkestar RTS otvara 15. ArtLink
Copyright ATA Images/Stefan Tomašević

Simfonijski orkestar RTS i maestro Bojan Suđić otvoriće 15. ArtLink festival danas u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, a kao solistkinja nastupiće violinistkinja Una Stanić.

Info pult festivala i kampanje “Umetnici za prirodu” biće otvoren na Kalemegdanskoj tvrđavi kod Muzičkog paviljona u 17 časova, gde će se održati eko radionice za najmlađe Beograđane na temu reciklaže.

Tom prilikom gratis ulaznice za koncert u dvorani Kolarčeve zadužbine moći će da se podignu uz limenku.

ArtLink festival tokom celog leta imaće specijalni kontejner za reciklažu koji je postavljen u saradnji sa Beogradskom tvrđavom, Ardagh grupom, Gradskim zelenilom i Gradskom čistoćom.

Pixabay

U okviru ArtLink festivala, na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine nastupiće vrhunski evropski umetnici danski duo Tanja Zapolski i Toke Meldrup, pijanista Vaško Dantaš iz Portugalije, francuski pijanista Mišel Dalberto, italijanski pijanista Alberto Fero, Kamerata Balkania i Kamerata Akademika sa Stefanom Milenkovićem.

Pročitajte još

Pored toga, program festivala, koji traje do 11. septembra, odvijaće se i na četiri tvrđave – Beogradskoj, Golubačkoj, Pirotskoj i Petrovaradinskoj.

Na koncertima na otvorenom nastupiće i gitarista Vojin Kocić sa gudačkim ansamblom, mladi talenti ArtLink festivala i drugi gosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike