Džoni Dep u novom filmu razrešava dva „najslavnija“ ubistva u istoriji šoubiznisa (VIDEO)

25.04.2021

08:54 >> 12:29

0

Autor: Dejan Ćirić

Posebno je zanimljivo što su u filmu igrani delovi kombinovani s dokumentarnim snimcima, što će posebno obradovati fanove repera, za koje kažu da ih još uv

Džoni Dep u novom filmu razrešava dva „najslavnija“ ubistva u istoriji šoubiznisa (VIDEO)
Copyright Džoni Dep/Profimedia

Kriminalistički film „Grad laži“ dolazi nakon više od 20 godina otkako su se dogodila dva „najslavnija“ nerešena ubistva u istoriji šoubiznisa. Džoni Dep je na tragu otkrića ko je ubio slavne repere.

Film je snimljen još 2018. godine, a njegova premijera je bila planirana za 22. godišnjicu Šakurovog ubistva, u septembru iste godine, ali je velika platna ugledao tek u martu 2021. i to zbog sudskog spora koji je menadžer za lokacije pokrenuo protiv slavnog glumca.

Možda je grad u kojem se pojavljuje prepun laži, ali donosi mnogo istinitih priča koje plene pažnju publike. Penzionisani detektiv Rasel Pole je bio angažovan na slučaju ubistava afroameričkih repera Tupaka Šakura i Notorious B.I.G.-a, koji su ubijeni pod nerazjašnjenim okolnostima. Dvadeset godina nakon prvobitne istrage Rasel (Džoni Dep), isti detektiv s jednakom strašću za saznanjem istine, pokušava da rekonstruiše događaje i otkrije šta je dovelo do tako nemilosrdne likvidacije dvojice repera na vrhuncu slave.

Džoni Dep Profimedia

Priča filma je zasnovana na knjizi Randala Salivana, koja nosi jako dug naslov „LAbyrinth: A Detective Investigates the Murders of Tupac Shakur and Notorious B.I.G., the Implication of Death Row Records’ Suge Knight, and the Origins of the Los Angeles Police Scandal“. Dep igra detektiva koji je radio na slučaju sredinom devedesetih, a potom i u svojim pedesetim godinama.

Pokušava da sazna istinu, istinom je opsednut i, kako kaže, to je njegova bolest. Slučaj mu je uništio karijeru i život do te mere da i dvadeset godina kasnije zidove svog stana drži oblepljenim slikama vezanim za istragu slučaja. Posebno je zanimljivo što su u filmu igrani delovi kombinovani s dokumentarnim snimcima, što će posebno obradovati fanove repera, za koje kažu da ih još uvek niko nije nadmašio talentom.

U potrazi za odgovorima društvo mu pravi ambiciozni reporter Džek Džekson koga igra Forest Vitaker, očajan u pokušaju da spasi karijeru, pa po svaku cenu pokušava da sazna šta se dogodilo, piše Klix.ba. Njih dvojica će polako otkrivati hobotnicu institucionalne korupcije i laži, a susret sa činjeničnim stanjem stvari neće biti nimalo ugodan. Poznato je, naime, kroz istoriju da su upravo losanđelesku policiju potresali najveći korupcijski skandali, o čemu je nedavno snimljen i triler „Male stvari“, govoreći o tome kako zataškavanja ubistava i propali slučajevi nisu ništa neuobičajeno, te da mnogi detektivi pristaju da žive s tajnama.

Tupak Šakur je upucan 7. septembra 1996. godine, kada se vraćao s meča Majka Tajsona. Na njega je pucano iz belog kadilaka, nakon čega je preminuo šest dana od ranjavanja. Imao je samo 25 godina, a svet je bio pod njegovim nogama. U godini kada je nastao film „Grad laži“ pojavio se svedok ubistva, umirući član bande sa Zapadne obale – reper Keefe D, koji je odlučio da progovori i i prizna da se u kobnoj noći nalazio u automobilu iz kojeg je pucano na Tupaka i njegovog producenta Sugea Nighta. O Tupakovoj smrti postoje brojne verzije, ali nijedna nije službeno potvrđena.

Džoni Dep Profimedia

„Grad laži“ pripada onoj vrsti filmova koji nas vraćaju u devedesete godine, mnogima izuzetno dragih zbog činjenice da se tada „razmahao“ trend izvrsnih detektivskih trilera, koje i danas predstavljaju naslovi kao što su „Seven“ i „The Usual Suspects“. Priče tih filmova su razbijale do tada opšte prihvaćene dramaturške forme, iznenađujući publiku sasvim novim pristupom vođenja radnje i onim što se u dramaturgiji zove „prevareno iščekivanje“.

Pročitajte još

Inače, reditelj koji potpisuje „Grad laži“ poznat je po još jednom izvrsnom trileru, filmu „The Lincoln Lawyer“, napetoj pravosudnoj drami iz 2011. godine, u kojoj je Metju Mekonahi igrao advokata upletenog u bizaran slučaj ubistva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike