Dečji kutak kulture: Napišite najlepšu novogodišnju priču

25.11.2020

07:00 >> 12:37

0

Autor: Dejan Ćirić

Dečji kulturni centar Beograd raspisuje konkurs za Novogodišnju priču”, koja je ujedno i konkurs za upis u filmsku radionicu Napravi svoj film, od 1. do 31

Dečji kutak kulture: Napišite najlepšu novogodišnju priču
Copyright Pixabay

Na konkurs za najbolju priču se mogu prijaviti deca i mladi, uzrasta od 12 do 19 godina, koji bi želeli da nauče kako da priče i teme koje ih okupiraju napišu kao scenario, snime kamerom, ispričaju ih filmskim jezikom i realizuju svoj film.

Stručni žiri će izabrati 14 najzanimljivijih priča, a njihove pisce nagradiće upravo spomenutim učešćem u jednomesečnoj onlajn filmskoj radionici, koja će se odvijati od 1. februara 2021 godine.

U filmskoj radionici deca i mladi imaće priliku da nauče sve faze u stvaranju filma.

– Polaznici ove radionice videće kako mogu od svojih priča da snime kratke igrane filmove ili kako događaje iz svog okruženja mogu da pretvore u kratke dokumentarne filmove – rekao je reditelj Branko Vučić, autor programa.

– Želja nam je da mlade obučimo i ohrabrimo da svoja zapažanja iskažu kroz ovaj umetnički medij, a kroz snimanje svog projekta, učesnici će se upoznati sa pisanjem scenarija, režijom, organizacijom, kastingom, snimanjem, glumom, montažom i promocijom filma – objasnio je režiser.

Svaki polaznik radionice naučiće da planira, organizuje i sprovede do kraja svoj projekat, a pritom će se podučavati sistematičnosti i radnim navikama.

Dečji kulturni centar Beograd poziva decu i mlade od 12 do 19 godina da pokažu svoju kreativnost i uplivaju u svet umetnosti upravo na ovaj pedagoški i praktičan način. Uz “Novogodišnju priču” učesnici konkursa treba da pošalju svoje osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja, mesto stanovanja, broj telefona i mejl) na mejl [email protected]

PROČITAJTE JOŠ: Dečji kutak kulture: Zavirite u avanture Staška Nestaška – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike